nedelja, 3. jun 2018.  07:44h
Pročitano 1469 puta

Pet projekata s teritorije Pančeva podržano sredstvima prikupljenim od oportuniteta

Ministarstvo pravde na osnovu sredstava prikupljenih na osnovu krivičnog gonjenja – oportuniteta, u poslednje tri godine putem javnog konkursa rasporedilo je milijardu i 148 miliona dinara na skoro 300 projekata, izjavila je 1. juna ministarka pravde Nela Kuburović.

Uručivanje ugovora dobitnicima sredstava na konkursu Ministarstva pravde Uručivanje ugovora dobitnicima sredstava na konkursu Ministarstva pravde Ministarstvo pravde

Među dobitnicima sredstava na konkursu ove godine su Gerontološki centar Pančevo, Dom Srce u Jabuci, Dom za lica s oštećenim vidom Zbrinjavanje Pančevo, Dom Spomenak iz Pančeva i OŠ Olga Petrov iz Banatskog Brestovca.

Ustanovi za smeštaj odraslih i starijih lica s intelektualnim poteškoćama, Dom za lica ometena u mentalnom razvoju “Srce u jabuci” iz Jabuke opredeljeno je 1.500.000 dinara za projekat “Na pravom putu” za troškove materijala i adaptacije objekta.

Domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja “Spomenak” u Pančevu za projekat “Sigurno grejanje za dečji prostor” opredeljeno je 1.218.220 dinara.

OŠ Olga Petrov iz Banatskog Brestovca opredeljeno je 168.700 dinara za projekat “Putujuća srca – od Srbije do Slovenije”.

Domu za lica sa oštećenim vidom “Zbrinjavanje” u Pančevu opredeljeno je 8.969.906 dinara za projekat “Sanacija paviljona I Doma za lica sa oštećenim vidom”.

Gerontološkom centru Pančevu opredeljeno je 1.984.191 dinara za projekat “Opremanje prostora za urgentan smeštaj i zbrinjavanje odraslih i starih lica u okolnostima elementarnih nepogoda i drugih okolnosti koje ugrožavaju zdravlje i bezbednost stanovnika”.

 

0 gerontoloski centar oportunitet

 

Nela Kuburović je, prilikom svečanog uručivanja ugovora dobitnicima trećeg Konkursa, istakla da je ove godine prijavljeno skoro duplo više projekata nego prošle godine i to 1.336, ali i da je iznos koji je trebalo da se rasporedi bio za skoro 100 miliona veći, odnosno da su sredstva iznosila 445 miliona dinara.

Ministarka pravde naglasila je da je Komisija izabrala i 23 projekta iz socijalne oblasti u ukupnom iznosu više od 104 miliona dinara, među kojima su centri za socijalni rad, gerontološki centri, domovi za stare, kao i centri za ometene u razvoju i ustanove socijalne zaštite.

Takođe, ona je dodala da će 65 školskih i predškolskih ustanova sredstava u iznosu od više od 100 miliona dinara utrošiti na nabavku računara, projektora, opremanje multimedijalnih učionica, nabavku nameštaja i opreme za đačke kabinete, za video nadzor, renoviranje i adaptaciju prostor.

Svečanoj dodeli ugovora prisustvovao je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajović i pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Aleksandar Pajić, prenosi na svom portalu Ministarstvo pravde RS.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00