petak, 14. avgust 2015.  08:32h
Pročitano 1015 puta

Raspisan konkurs za omladinske volonterske projekte

Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih u okviru programa „Mladi su zakon“ otvoren je do 23. avgusta.

Za sprovođenje ovog konkursa zaduženi su Resurs centar za Srednjobanatski, Južnobanatski i Beogradski okrug, Centar za razvoj civilnog društva  u saradnji sa Udruženjem CEPTA iz Pančeva.

Reč je o projektima za mlade između 15 i 30 godina, od kojih se očekuje da omoguće  da omoguće kvalitetniji život vršnjacima,  mladima i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici.

Teme konkursa:

Konkurs je namenjen vama, kreativcima, koji kroz aktivno učešće mladih i volontersko angažovanje želite da
• učestvujete u uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme i/ili organizujete aktivnosti za mlade u tim prostorima
• učestvujete u akcijama zaštite životne sredine
• promovišete međugeneracijsku saradnju
• promovišete razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade
• promovišete zdrave i bezbedne stilove života
• promovišete solidarnost i humanost 
u svojoj lokalnoj sredini.

Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Srednjobanatskog, Južnobanatskog i Beogradskog okruga. Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

Predloženi omladinski volonterski projekti bi trebalo da budu sprovedeni u periodu od 12. septembra do 31. decembra 2015. godine. 

Vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može iznositi između 40.000 i 100.000 dinara. Ukupan iznos raspoloživih sredstava za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u Srednjobanatskom, Južnobanatskom i Beogradskom okrugu je 1.300.000 dinara.

Na konkurs se dostavlja popunjen obrazac za pisanje predloga omladinskog volonterskog projekta  do 23. avgusta na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., ili poštom na adresu: Centar za razvoj civilnog društva, Makedonska 11, 23000 Zrenjanin, sa naznakom: „MLADI SU ZAKON – prijava na konkurs“.

U razmatranje će biti uzete samo potpuno popunjene prijave, a prijave koje su podnete van roka za konkurisanje ili su dostavljene na način koji nije u skladu sa pravilima konkursa neće biti razmatrane.

Program „Mladi su zakon“ je nacionalni program Ministarstva omladine i sporta koji ima za cilj podsticanje aktivizma, volontiranja  i pružanja podrške mladima da doprinesu boljem životu u mestu u kome žive. Do sada, od 2010. godine kada je pokrenut (za pet godina njegove  realizacije), finansirano je 930 omladinskih volonterskih projekata realizovanih od strane udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa uz stručnu i tehničku podršku Resurs centara širom Srbije, u iznosu od skoro 64 miliona dinara.

 Obrazac za pisanje predloga omladinskog volonterskog projekta možete preuzeti sa sajta Resurs centra za Srednjobanatski, Južnobanatski i Beogradski okrug: www.cdcs.org.rs, na omladinskom portalu: www.mos.gov.rs/mladisuzakon, i sajtu ovogodišnjeg Nacionalnog programa volontiranja mladih: www.kampovi.mis.org.rs.

Sve odabrane volonterske grupe biće pozvane na obuku za pisanje projekata (razvijanje projektnih ideja u predloge projekata) i upravljanja projektnim ciklusom, koja će biti realizovana u periodu od 27. avgusta do 3. septembra. Po završenoj obuci volonterske grupe dostavljaju Resurs centru predlog projekta koji se predlaže za finansiranje. 

Nakon dostavljanja razvijenog predloga projekta, Komisija koju formira Resurs centar za Srednjobanatski, Južnobanatski i Beogradski okrug odabraće između 15 i 25 omladinskih volonterskih projekata koji će biti finansirani u Srednjobanatskom, Južnobanatskom i Beogradskom okrugu.

Konačni rezultati konkursa, odnosno predlozi projekata koji će biti finansirani biće objavljeni 11. septembra 2015. godine.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00