nedelja, 27. maj 2018.  06:43h
Pročitano 6288 puta

Katamaran će ploviti od srede do nedelje

Turistička organizacija Pančevo počeće sa redovnim vožnjama katamaranom na Tamišu, od srede do nedelje u popodnevnim satima. 

Vožnje katamaranom biće organizovane u 14, 16 i 18 sati Vožnje katamaranom biće organizovane u 14, 16 i 18 sati Pančevo.MOJKraj.rs

Svi zainteresovani za vožnju katamaranom moći će od naredne nedelje u Turističkoj organizaciji Pančeva, koja se nalazi u Ulici Vojvode Petra Bojovića, da kupe karte po promotivnim cenama i uživaju u vožnji po Tamišu. 

Cena pojedinačne karte je 250, a grupne 200 dinara, dok deca do 6 godine ne plaćaju karte. Vožnje će biti organizovane od srede do nedelje s polascima u 14, 16 i 18 sati.

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo najavio je da će od sada i preduzeća i udruženja moći da iznajme katamaran na nekoliko sati ili na ceo dan.

Cena će se formirati po sati, kako bi pokrila troškove goriva i angažman zaposlenih ljudi na katamaranu, najavio je Stoiković.

Poštujući Zakon o plovilima i plovidbi rekama, od ove godine Turistička organizacija je u saradnji sa Gradom Pančevom kupila i prsluke za decu koja će samo uz odobrenje roditelja moći da se voze katamaranom. 

 

0 katamaran pancevo

 

Ove godine i sam pristan na Tamišu će izgledati drugačije, zahvaljujući sredstvima Grada Pančeva i Pokrajine.

Zakon kaže da prilazni mostovi moraju biti popločani, kao i da postoje kapije, kako bi bilo bezbedno. Zakon kaže da pristan mora da ima ulaz i izlaz koji omogućavaju bezbedan i nesmetan protok putnika. Počela je rekonstrukcija pristana i po završetku postojaće priključak za struju i vodu, kao i video nadzor 24 sata, kako na pristanu tako i na katamaranu. Sve ovo je neophodno jer je tako propisano Zakonom kako bi se predupredile različite nesreće koje su se ranije dešavale na Dunavu. Pooštreni su svi propisi koji regulišu ovu oblast, objasnio je Stoilković.

Nikola Stoilković je najavio da će za učenike pančevačkih škola biti organizovane vožnje katamaranom, kako bi se na ovaj način deca upoznala sa svetionicima na ušću Tamiša u Dunav, ali i ostalim kulturno-istorijskim spomenicima i potencijalima Pančeva.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(23 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00