četvrtak, 24. maj 2018.  19:54h
Pročitano 1307 puta

Izašao iz štampe 9. broj “Ekopedije”

Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva, već petu godinu objavljuje dečji časopis “Ekopedija”, koji je namenjen zaštiti životne sredine i koji se besplatno distribuira četvrtacima svih osnovnih škola u Pančevu i okolnim naseljenim mestima, kao i polaznicima ekoloških sekcija tih škola.

Tema ovog broja je šuma Tema ovog broja je šuma detalj s naslovne strane

Ovaj projekat je prepoznat i od šire društvene zajednice kao pionirski i, za sada, jedini koji se bavi ekološkim opismenjavanjem mlađe školske populacije. U ovom broju je Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije, odgovorio na pitanja pančevačkih učenika, a za rubriku “Časna ekološka” svoje detinjstvo i svoj odnos prema prirodi opisala je Jelica Greganović, novinarka, blogerka i književnica.

Tema ovog broja je šuma. Otuda su zadnje strane ovog broja “Ekopedije” najlepše, jer su ispunjene crtežima koje je kompetentni žiri odabrao kao takve, a koje su crtali učenici od prvog do osmog razreda osnovnih škola. Autori četrdeset najuspelijih radova (20 radova učenika od prvog do četvrtog razreda i isto toliko radova đaka od petog do osmog razreda) putovaće na nagradnu ekskurziju na Čardak, 5. juna, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine i biće im organizovana izložba u Holu Gradske uprave grada Pančeva. Otvaranje izložbe je zakazano za 1. jun u 12 sati.

Ekskurziju i likovni konkurs su organizovali Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva i Šumsko gazdinstvo “Banat” Pančevo.

 

ekopedija broj 9

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00