subota, 19. maj 2018.  15:46h
Pročitano 942 puta

Radionica za novinare „Reforma lokalne administracije u službi ekonomskog razvoja“

Pres centar Udruženja novinara Srbije i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), uz podršku Razvojne agencije Srbije (RAS) održali su radionicu za novinare.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva jedan je od učesnika novinarske radionice održane 18. maja u Beogradu Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva jedan je od učesnika novinarske radionice održane 18. maja u Beogradu Pančevo.MOJKraj.rs

Na radionici je predstavljeno najnovije istraživanje NALED-a „Kapaciteti i postignuti rezultati gradova i opština u Srbiji u domenu Lokalno-ekonomskog razvoja“.

U istraživanju su analizirani podaci o uslovima koje gradovi i opštine nude potencijalnim investitorima, politici naplate taksi i naknada, kvalitetu kadrova koji rade na privlačenju investicija, kao i aktivnosti na promociji lokalnih samouprava.

U okviru radionice, novinari su imali priliku da razgovaraju sa Vladimirom Novakovićem, članom UO NALED-a, generalnim direktorom Apatinske pivare, Milenom Blagojević, savetnicom za planiranje, monitoring i evaluaciju Razvojne agencije Srbije, Ivanom Bogosavljević Čikić, projektnom menadžerkom NALED-a, Slobodankom Cucić, menadžerkom za korporativne poslove Apatinske pivare, Sašom Pavlovim, gradonačelnikom Pančeva, Darkom Vukobratovićem, direktorom Contanga, Ninoslavom Erićem, predsednikom Opštine Ćuprija i Ivanom Radakom, savetnikom za odnose s javnošću NALED-a.

 

0 Sasa Pavlov je bio clan grupe novinara koja se bavila ulogom Privrednog saveta

 

Jedan od učesnika radionice bio je i Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva koji je učestvovao u radnom delu radionice, u simulaciji razgovora investitora i lokalne samouprave.

Gradonačelnik Pančeva je u radnoj grupi novinara kao radni zadatak dobio da predstavi ulogu Privrednog saveta u Pančevu, s aspekta jačanja dijaloga lokalne samouprave s privredom, ali i da objasni koje sve prednosti je Pančevo dobilo time što je jedna od osam sertifikovanih lokalnih samouprava u Srbiji po meri privrede.

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Razvojna agencija Srbije (RAS) i Pres centar Udruženja novinara Srbije na radionici su predstavili konkurs „Reforma lokalne administracije u službi ekonomskog razvoja“.

Konkurs će trajati od 21. maja do 20. juna ove godine. 

 

0 radionica u UNS press centru

 

Potrebno je da novinari na konkurs prijave najmanje dva objavljena teksta na portalu ili u štampanom izdanju, odnosno, najmanje dva priloga emitovana na televiziji ili radiju na temu „Reforma lokalne administracije u službi ekonomskog razvoja“. 

Novinari nacionalnih i lokalnih medija moći će da konkurišu za novčane nagrade sa prilozima/tekstovima koji su objavljeni u periodu od 21. maja do 20. juna ove godine. Prijave je potrebno poslati do 20. juna na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Prva nagrada je 100 hiljada, druga 75 hiljada, a treća 50 hiljada dinara.

O nagradama će odlučivati petočlani žiri, koji će činiti troje novinara i po jedan predstavnik NALED-a i RAS-a.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00