utorak, 15. maj 2018.  22:35h
Pročitano 1442 puta

Nove cene vode: 10% skuplje za građane, 40% jeftinije za privredu

Gradsko veće u Pančevu saglasilo se da cena vode za građane i privredu bude jedinstvena, što je obaveza koja je preuzeta i investicionim aranžmanom sa KFW-om. 

Gradsko veće usvojilo je predlog da cene usluga Vodovoda budu uvećane za građane a smanjene za privredu Gradsko veće usvojilo je predlog da cene usluga Vodovoda budu uvećane za građane a smanjene za privredu Pančevo.MOJKraj.rs

Gradsko veće jednoglasno je prihvatilo Odluku Nadzornog odbora JKP „Vodovod i kanalizacija“ za utvrđivanje jedinstvene cene vode i otpadne vode za sve kategorije potrošača, odnosno, za građane i privredu što je i zakonska obaveza. Pančevo je među prvim gradovima u Srbiji koji će imati jedinstvenu cenu vode. 

Prema rečima Aleksandra Radulovića, s obzirom na petostruko niže cene za građanstvo, predlog jedinstvene cene je 59,88 dinara za vodu, a 47,85 dinara za kanalizaciju. To bi, kako je naglasio, pozitivno uticalo i na privredni razvoj.

Za građane ovo je poskupljenje od 10 posto, a za privredu pojeftinjenje od 40 odsto. Voda je istu cenu imala od 2012. Godine, a u tom periodu kumulativni iznos inflacije bio je oko 10 odsto pa je toliko i poskupljenje vode za građane, kazao je Radulović.

Pančevu je na Konkursu za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti kulturnog nasleđa u Republici Srbiji za 2018. godinu odobreno skoro 22 miliona dinara, saopštio je na sednici Gradskog veća Nemanja Rotar, gradski većnik za kulturu i omladinu.

Na sednici Gradskog veća, usvojeni su izveštaji o radu i finansijski izveštaji Gradske biblioteke Pančevo, Domova kulture u Banatskom Brestovcu i Glogonju za 2017. godinu, a prema rečima Nemanje Rotara, prošle godine su održane mnoge značajne manifestacije jer su sve ustanove i institucije kulture na području Grada, realizovale svoje programe u celosti.

Na sednici Gradskog veća usvojen je predlog izmene Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Pančeva, odobren od resornog ministarstva. Prihvaćeni su i predlozi za kreditno zaduženje JKP „Higijena“ i za utvrđivanje međunarodne manifestacije „Dan Dunava“ za gradsku manifestaciju.

Članovi gradskog veća su prihvatili predlog učešća Grada na pokrajinskom Konkursu za sufinansiranje aktivnosti kod postupaka komasacije, kao i izmene finansijskih planova za ovu godinu mesnih zajednica Omoljica, Ivanovo i Kačarevo.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00