četvrtak, 13. avgust 2015.  06:39h
Pročitano 911 puta

Projekat Doma Spomenak “Od nasilja ka integritetu 5”

Projekat „Od nasilja ka integritetu 5“, nastao iz potrebe da se deci i mladima koji imaju kompleksne razvojne probleme pruži dodatna stručna pomoć, Dom Spomenak će sprovoditi od 1. septembra.

Ugovori o dodeli sredstava po javnom konkursu u oblasti socijalne zaštite u 2015. godini potpisani su 11. avgusta Ugovori o dodeli sredstava po javnom konkursu u oblasti socijalne zaštite u 2015. godini potpisani su 11. avgusta Dom Spomenak

Reč je o nastavku projekta koji se već dugi niz godina sprovodi u Domu za decu Spomenak Pančevo i koji je finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju. 

Suštinska aktivnost projekta je visoko individualizovani psihoterapijski tretman koji sprovodi dečiji psihijatar. Izuzetno važna aktivnost predviđena ovim projektom jeste kratka edukacija zaposlenih od strane dečijeg psihijatra o intervencijama u kriznim situacijama. Rad dečijeg psihijatra dopunjen je radno-okupacionim aktivnostima, sportsko-rekreativnim i kreativnim aktivnostima, saopšteno je iz Doma Spomenak.

Projekat je nastao iz potrebe da se deci i mladima koji imaju kompleksne razvojne probleme pruži dodatna stručna pomoć. S obzirom da Grad Pančevo nema dečijeg psihijatra koji bi mogao da radi kao konsultant ustanove, ovo je za sada, jedini način da se deci obezbedi neophodan psihijatrijski tretman u ustanovi.

Ugovori o dodeli sredstava po javnom konkursu za finansiranje, odnosno sufinansiranje mera, aktivnosti i programa u oblasti socijalne zaštite u 2015. godini za koje je obezbeđeno 38 miliona dinara, potpisani su 11. avgusta u Dečjem selu "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00