sreda, 9. maj 2018.  20:20h
Pročitano 833 puta

Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Polaganju venaca na Spomen obeležja Narodnim herojima povodom obeležavanja Pobede nad fašizmom, danas, u gradskom parku, prisustvovali su, u ime lokalne samouprave članovi Gradskog veća grada Pančeva Nemanja Rotar, zadužen za kulturu i omladinu i Milenko Čučković, zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike.

U ime grada venac su položili Nemanja Rotar i Milenko Čučković, članovi gradskog veća U ime grada venac su položili Nemanja Rotar i Milenko Čučković, članovi gradskog veća Grad Pančevo

Polaganju venaca prisustvovali su i predstavnici Vojske Republike Srbije, članovi NOR-a, Saveza antifašista, Društva srpsko-ruskog prijateljstva, ostalih udruženja građana i pojedinci koji su želeli da odaju počast palim borcima i svim žrtvama fašizma.

 

0 nemanja i todor govor

 

Nakon polaganja venaca na spomenike Narodnim herojima Olgi Petrov, Stevici Jovanoviću i Marku Kuliću, prisutnima su se obratili Nemanja Rotar i Todor Stojanović i podsetili koliko je važno da čuvamo sećanje na one koji su dali živote za našu slobodu, boreći se protiv najvećeg zla u savremenoj istoriji čovečanstva-fašizma.

 

0 prisutin na polaganju venaca

 

Širom Evrope danas je obeležen 9. maj kao Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, u znak sećanja na završetak Drugog svetskog rata u Evropi 1945. godine i početak stvaranja Evropske unije, pet godina kasnije.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00