ponedeljak, 30. april 2018.  13:07h
Pročitano 1502 puta

Ministar Zoran Đorđević obišao pogon „Tehnomarket“ (VIDEO)

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević zajedno sa ambasadorom Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjornstadom, v.d. direktora Inspektorata za rad Stevanom Đurovićem i načelnicom Južnobanatskog upravnog okruga Danijelom Lončar, obišao je pogon proizvodnje i poslovnu zgradu firme „Tehnomarket“ u Pančevu i izjavio da je ona društveno odgovorna kompanija koja predstavlja pravi primer funkcionisanja u kojoj su jednako zadovoljni i poslodavci i radnici.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je pogon proizvodnje i poslovnu zgradu firme „Tehnomarket“ u Pančevu Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je pogon proizvodnje i poslovnu zgradu firme „Tehnomarket“ u Pančevu https://www.minrzs.gov.rs/

Želimo da stimulišemo ostale poslodavce da posluju na isti način kao „Tehnomarket“. Republika Srbija mora da ima više kompanija koje posluju u beloj zoni i koje su kao takve konkurente na tržištu rada, rekao je Đorđević.

Prema rečima ministra, Vlada Srbije poštuje ovakav način poslovanja i poziva mala i srednja preduzeća, a od ove godine i početnike, da se preko Fonda za razvoj Srbije obrate Vladi koja će u skladu sa mogućnostima pomoći u njihovom daljem razvoju i boljem poslovanju.

Projekat “Reci NE radu na crno“, koji smo pokrenuli uz pomoć Kraljevine Norveške i uz lično angažovanje ambasadora Bjornstada, kojem smo kao država veoma zahvalni, već daje prve pozitivne rezultate. Građani shvataju koju korist imaju oni, ali i država od sprečavanja rada na crno i preko aktivirane besplatne linije prijavljuju one poslodavce koji ne rade u skladu sa zakonom, što je i cilj medijske kampanje koja se sprovodi u okviru ovog projekta, istakao je Đorđević i čestitao svim radnicima predstojeći međunarodni praznik rada i poručio da će Vlada Srbije i dalje brinuti o zaposlenima i njihovoj bezbednosti, a poslodavcima obezbediti bolje uslove rada.

0 ministar i ambasador norveske

 

Ambasador Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjornstad rekao je da je veoma zahvalan što je posetio kompaniju „Tehnomarket“ i dodao da ona predstavlja primer drugim kompanijama,  kao i potencijalnim investitorima, jer ima odličan odnos prema radnicima i visoki kvalitet proizvodnje. 

Norveška je izgradila svoje bogatstvo jednim delom jer poštuje prava radnika. Imamo odličnu saradnju između poslodavaca, radnika i države i najvažnije je da postoje jasna pravila koja se poštuju. Smatramo da je Srbija, prateći naš primer poslovanja, na dobrom putu ka Evropskoj uniji, istakao je Bjornstad.

Direktor „Tehnomarket“ Miroljub Kršanin istakao je da njegova kompanija vodi računa o svakom radniku posebno i pruža im šanse za napredak. 

Brinemo pre svega o bezbednosti svojih radnika, kao i njihovim porodicama. Želimo da radnici budu zadovoljni i da ostanu da rade u Srbiji jer na taj način ćemo izgraditi uspešnu državu, rekao je direktor.

Kompanija „Tehnomarket“, u kojoj je zaposleno 78 osoba, bavi se proizvodnjom metalnih konstrukcija i njihovih delova i svoje proizvode - aluminijumske profile za građevinarstvo izvozi u više zemalja: Norveška (za kompaniju ASTRUP u Oslu)  SAD, Hrvatska, Albanija i dr.

 

0 ministar u obilasku tehnomarketa

 

U periodu od 2016 - 2018. god. nije bilo težih, teških i smrtnih povreda na radu, pritužbi na povrede prava iz radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu, niti je bilo rada“na crno“.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00