nedelja, 29. april 2018.  13:25h
Pročitano 6638 puta

Retke knjige i druga blaga na Starom buvljaku u Pančevu

Na Starom buvljaku u Pančevu, svake nedelje pre podne, nude se stare i nove stvari, stare knjige, tehnika, nameštaj, a ne retko se pronađu i pravi antikviteti.

Na Starom buvljaku u Pančevu svake nedelje ujutru moguće je pronaći prava blaga za 50 do 100 dinara Na Starom buvljaku u Pančevu svake nedelje ujutru moguće je pronaći prava blaga za 50 do 100 dinara Pančevo.MOJKraj.rs

Miljana (20) kaže da povremeno voli s drugaricama da prošeta starim buvljakom zato što često uspeva da nađe markiranu odeću i obuću za veoma malo para, po ceni od 200 do 300 dinara.

Volim da se dobro oblačim, ali nemam uvek dovoljno novca. Osim toga zašto ne bih kupila nešto što je originalno i kvalitetno, a po bagatelnoj ceni? Samo zbog toga što se prodaje na buvljaku? Naravno, nema toga uvek, ali se često može pronaći po neka dobra krpica za malo novca, kaže Miljana.

Prodavci koji godinama prodaju svoju robu na starom buvljaku moraju da dođu pre svitanja kako bi zauzeli mesto. Roba se prodaje i duž celog puta, skoro do pruge na Bavaništanskom putu.

Dođu ljudi čak i u sedam uveče da bi zauzeli mesto i parcelisali mesto. Ja sam došao oko tri sata. Prodavali smo malo, ali nije baš najbolje. Prodajemo našu staru garderobu, knjige. Cene? Kako se dogovorimo - koliko ko ima para da da, nema više cena, rekao nam je prodavac Dragan.

Milena kaže da često prodaju na buvljaku bicikle, rolšue, trotinete.

Doneli smo iz nemačke polovne bicikle. Kupuju ljudi, cena nikakva, jeftino. Bicikl koji košta 150 evra prodajemo za 50. Ja sam svake nedelje ovde, kaže ona.

Saša Čakmak je na svom tviter profilu podelio javno informaciju da je na buvljaku uspeo da pronađe knjigu iz 19. veka za samo 50 dinara.

Jutros na pančevačkom buvljaku kupio sam knjigu iz 19-og veka za 50 dinara. Izdanje SKZ, VIII kolo iz 1899. godine. Roman Pjera Lotija "Islandski ribar", predgovor pisao Simo Matavulj, pohvalio se Čakmak na tviteru.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00