petak, 27. april 2018.  10:01h
Pročitano 1259 puta

Radovi na rekonstrukciji ambulanti u Dolovu i “Centar” u Pančevu

U toku je treća, poslednja, faza radova na rekonstrukciji ambulanti u Dolovu i Centar u Pančevu.

Radovi u ambulanti u Dolovu Radovi u ambulanti u Dolovu Pančevo.MOJKraj.rs

Maja Vitman, gradska menadžerka, obišla je gradilišta kako bi se uverila u tok radova.

Rekonstrukcija Ambulante u Dolovu je predviđena u tri faze. Prva faza "Izrada projekta za potrebe legalizacije objekta i izvođenje radova" i druga faza "Izvođenje radova prema projektu za legalizaciju objekta" finansirane su od strane grada Pančeva, dok je treća faza "Izvođenje radova prema projektu za legalizaciju objekta", koja je u toku, finansirana od strane Kancelarije za kapitalna ulaganja.

Maja Vitman podseća da je prva faza rekonstrukcije podrazumevala izradu tehničke dokumentacije za legalizaciju i rekonstrukciju objekta.

Nakon prijave radova, izvedeni su radovi neophodni za stabilizaciju objekta poput ojačanja temelja, zidova i krova. Iznos sredstava ove faze iznosi 8.700.000 dinara i finansiran je od strane grada Pančeva. Na osnovu tehničke dokumentacije iz prve faze izvedeni su radovi na ugradnji fasadne stolarije, rekonstrukcija elektroinstalacija, rekonstrukcija instalacija vodovoda, kao i ugradnja sistema za dojavu požara. Izvršena je sanacija cevne mreže (farbanje cevi i radijatora kao i ugradnja novih ventila), čime je druga faza završena. Iznos sredstava koje je grad Pančevo takođe uložio je 7.900.000 dinara. Na osnovu tehničke dokumentacije iz treće faze izvedeni su radovi na ugradnji PVC podova u ordinacijama, a granitnih keramičkih pločica u čekaonicama i holu. Zamenjena su sva unutrašnja vrata, vetrobrani i portali PVC stolarijom. Rekonstruisani su toaleti i prostor oko lavaboa u ordinacijama. Urađena je „Demi“ fasada i opšivke od aluminijumskog i plastificiranog lima. Treća faza je još u toku, a predviđena sredstva su 7.450.000 dinara, dok je finansijer Kancelarija za kapitalna ulaganja, rekla je Maja Vitman. 

0 maja vitman 2018

 

Rekonstrukcija Ambulante „Centar“ u Pančevu, je takođe predviđena u tri faze i Grad Pančevo je finansijer sve tri faze.

Gradska menadžerka Maja Vitman podseća da je prva faza "Izrada projekta za potrebe dogradnje ambulante Centar i Rekonstrukcija i dogradnja dela ambulante" podrazumevala radove na dogradnji objekta.

Ti radovi su podrazumevali rušenje dela zida objekta i dogradnju novih delova konstrukcije, izvedenih nakon izrade tehničke dokumentacije. Na taj način je omogućeno da objekat ima čekaonicu, sobu za izolaciju i toalet za pacijente. Prilikom dogradnje izvršena je i dogradnja sistema grejanja, instalacija električne energije i vodovoda i kanalizacije. Iznos sredstava je 4.600.000 dinara. Druga faza "Nabavka i ugradnja hidraulične platforme za lica sa invaliditetom" predstavlja radove u toku. Predviđeno je da se ugradi hidraulična platforma koja će omogućiti nesmetano kretanje lica sa invaliditetom, koje je bilo izuzetno otežano. Za potrebe ugradnje platforme izvešće se i manji građevinski radovi koji prate aktivnosti na ugradnji platforme. Iznos predviđenih sredstava je  1.400.000 dinara, kazala je Vitman.

0 ambulanta centar cekaonika

 

U trećoj fazi "Rekonstrukcija i dogradnja dela ambulante" završiće se svi neophodni građevinski radovi koji nisu završeni u prvoj fazi. 

To se odnosi na završetak fasade i sanaciju stepeništa kao i prepravku podesta. Nakon tih radova izvršiće se tehnički prijem objekta. Iznos sredstava je 600.000 dinara. Potpunom rekonstrukcijom ovih ambulanti, značajno će se unaprediti kvalitet i uslovi pružanja zdravstvenih usluga. To je izuzetno važno i za zdravstvene radnike i za same pacijente. Veoma mi je drago što mogu da naglasim da se faze predviđenih radova privode kraju i da ćemo uskoro imati u potpunosti obnovljene objekte od velike važnosti za lečenje naših sugrađana, istakla je Maja Vitman. 

U narednom periodu se očekuje završetak radova i otvaranje obe ambulante za građane u unapređenim i kvalitetnim uslovima. 

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00