ponedeljak, 23. april 2018.  18:26h
Pročitano 2164 puta

Dan vojske svečano obeležen u Pančevu

Vojska Srbije obeležava svoj praznik 23. aprila, u znak sećanja na dan kada je 1815. godine na praznik Cveti podignut Drugi srpski ustanak za oslobođenje Srbije od Otomanske imperije.

Dan Vojske Srbije obeležen je počasnim defileom pripadnika Specijalne brigade 11 pešadijskog bataljona kopnene Vojske Srbije Dan Vojske Srbije obeležen je počasnim defileom pripadnika Specijalne brigade 11 pešadijskog bataljona kopnene Vojske Srbije Dejan Valek

Dan Vojske Srbije, 23. april, obeležen je danas u Pančevu na Trgu Slobode, prigodnim programima i svečanom manifestacijom, koji je osim u našem gradu, organizovana u nekoliko gradova u Srbiji.

 

0 spec briga

 

Dan Vojske Srbije obeležen je počasnim defileom pripadnika Specijalne brigade i 11 pešadijskog bataljona kopnene Vojske Srbije. 

 

0 defile pvo i loka samourpava

 

Pored vojnog defilea i nastupa motorizovanog ešalona u okviru koga su prikazani specijalizovani Hameri, kamioni za transport, predstavili su se i pripadnici protivterorističke jedinice, snajperisti i diverzanti opremljeni za dejstva u zimskim uslovima i pod vodom, dok je na glavnom gradskom platou bila predstavljena oprema i vojna tehnika.

Naše jedinice obučene su po najsavremenijim svetskim standardima spremne za različite zadatke od očuvanja mira i bezbednosti u zemlji i svetu do pružanja pomoći stanovništvu u slučaju prirodnih katastrofa, istakao je Komandant Specijalne brigade general Zoran Veličković.

 

0 spec brig pvo

 

Prisutnima se, u ime lokalne samouprave obratio zamenik gradonačelnika, Predrag Živković, čestitajući svima Dan Vojske Srbije.

Važno je da naglasim da grad Pančevo ima izuzetnu saradnju sa predstavnicima Vojske Srbije na lokalnom nivou, i ovom prilikom bih voleo da napomenem i da se zahvalim, da je kooperativnost, pomoć i zaštita, kada god je potrebno, a posebno u vanrednim situacijama, nesebično pružena od strane pripadnika Vojske Srbije. Želim vama, a i nama, da nam je vojska jaka i stabilna, uvek ovako spremna i na visini zadatka, a da se putem svečanih obeležavanja građanima Srbije približe i pokažu značajna obeležja koja krase pripadnike Vojske Srbije, a to su disciplina, požrtvovanost i hrabrost. Hvala vam što ste nam u gradu Pančevu priredili program i defile, naročito zbog mladih generacija i dece, koja se upoznaju sa svojom istorijom i državom i koji oduvek vole ovakve svečanosti. Hvala vam što nas čuvate, rekao je Živković.

0 govornici

 

Prisutnima se obratila i Danijela Lončar, načelnica Južnobanatskog upravnog okruga.

Sa velikim poštovanjem i ponosom u srcu svim pripadnicim Vojske Srbije koji ne štedeći sebe svakodnevno štite interese i čast naše države čestitam praznik, Dan Vojske Srbije, poručila je između ostalog obraćajući se prisutnima Danijela Lončar.

Pored domaćina i predstavnika lokalne samouprave, načelnice Južnobanatskog upravnog okruga i mnogobrojnih gostiju, svečanosti je prisustvovao veliki broj građana, među kojima je bio najveći broj mališana.

 

0 maskirani na paradi

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00