utorak, 17. april 2018.  19:37h
Pročitano 967 puta

Počelo ažuriranje adresnog registra u Južnom Banatu

Nakon uspešne realizacije pilot projekta, zvanično je počela realizacija projekta ažuriranja adresnog registra i na teritoriji Južnog Banata.

 Načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Danijela Lončar na održanoj prezentaciji projekta u gradu Zrenjaninu Načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Danijela Lončar na održanoj prezentaciji projekta u gradu Zrenjaninu Južnobanatski upravni okrug

Adresni registar sadrži podatke o nazivima ulica i kućnim brojevima i jedan je od ključnih državnih registara, navodi se na sajtu Južnobanatskog upravnog okruga.

Prema procenama, međutim, 3.028.020 građana ima prijavljeno prebivalište u ulicama bez određenog kućnog broja, od čega 2.676.898 građana je prijavljeno na adresama za koje nije određen ni naziv ulice.

U našim rukama je mogućnost da rešimo problem koji smo toliko godina posmatrali kao nemoguću misiju. A sada smo dobili način i mehanizam, ali i obavezu da to završimo za vrlo kratko vreme. Ideja da više neće postojati ulice bez naziva i broja, da u različitim dokumentima više neće stajati različite adrese, da nećemo dolaziti u neprijatnu situaciju dokazivanja ispravnosti jedne ili druge i više su nego dobar podsticaj da svi zajedno damo maksimum svog angažovanja kako bismo posao uradili što bolje, izjavila je načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Danijela Lončar obraćajući se predstavnicima lokalnih samouprava na održanoj prezentaciji projekta u gradu Zrenjaninu kojom je i zvanično obeležen početak ažuriranja adresnog registra na teritoriji Južnog Banata.

Rok za realizaciju projekta ažuriranja adresnog registra je kraj 2019. godine.

Autor:  J.U.O.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00