utorak, 17. april 2018.  17:17h
Pročitano 1215 puta

U Pančevu predstavljen novi softver za rad Skupštine

Skupštine gradova Pančevo i Leskovac poslednjih šest meseci radile su zajedno na izradi softvera koji bi trebalo da bude implementiran u rad svih lokalnih parlamenata u Srbiji. 

 Novi softver za rad Skupštine danas je prvi put predstavljen i zaposlenima u Skupštinskoj službi Gradske uprave Pančevo Novi softver za rad Skupštine danas je prvi put predstavljen i zaposlenima u Skupštinskoj službi Gradske uprave Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs

Rad na izradi softvera trajao je nekih šest meseci, a danas je prvi put predstavljen i zaposlenima u Skupštinskoj službi Gradske uprave Pančevo.

Tigran Kiš, predsednik Skupštine grada Pančeva podsetio je da je bilo najava da će novi softver biti završen u februaru ili martu, međutim tek danas su svi oni imali priliku da ga prvi put vide.

Prvi put danas možemo da vidimo kako taj sistem stvarno izgleda. Između ostalog, novi softver će omogućiti lakše utvrđivanje prisustva odbornika u Sali. Biće vidljivo na velikom video bimu ko je od odbornika, a ko nije tu, nešto nalik onome što već postoji u Narodnoj skupštini. Više neće biti prozivki kod odluka koje donosimo na taj način apsolutnom većinom glasova odbornika, nego će pritiskom na tablet biti vidljivo ko je od njih kako glasao i biće vidljiv rezultat samog glasanja. Ta vidljivost će posebno biti značajna kod utvrđivanja kvoruma, kod glasanja za najvažnije odluke… Uopšte novi softver značajno će ubrzati i olakšati rad skupštine i učiniti ga transparentnijim, rekao je Tigran Kiš.

Pančevačka skupština trebalo u novom softveru da počne da radi s početkom leta ili eventualno jeseni.

 

0 pvo novi softver

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00