utorak, 17. april 2018.  08:50h
Pročitano 1210 puta

Otvoren Foto konkurs na temu “Od plastike do fantastike”

Zavod za javno zdravlje Pančevo ove godine organizovaće 8. foto konkurs i izložbu fotografija "Objektivom kroz svet oko nas 2018", a tema je “Od plastike do fantastike”.

Vršački breg Vršački breg D. Lapčević

Konkurs je otvoren do 8. maja.

Izložba je posvećena Danu planete Zemlje i Svetskom danu zaštite životne sredine koji ove godine potenciraju priču o ograničenju upotrebe plastike koja zatrpava planetu, guši je i truje i ne može se razgraditi za čitav vek. Ideja nam je da ovom izložbom pokažemo da lepotu prirode nije potrebno dodatno ukrašavati, da plastika ne živi u prirodi, da iako se toliko odomaćila u našim životima i okruženju, mora imati razumnu meru i sklad.

Zamišljeno je da izložba bude koncipirana od fotografija prirode Srbije, pristiglih na fotokonkurs, u kojima se ogleda i pozitivan i negativan aspekt životne sredine Srbije i uticaj čoveka na prirodu Srbije. Cilj nam je da se svi zajedno zapitamo da li, „ako nosimo plastično odelo i plastika je naša hrana, da li smo plastični i mi?“ i pokrenemo akcije na buđenju svesti o delovanju pojedinca i društva na kvalitet života i zdravlje u celini. Dakle, plastika i fantastika kao asocijacije na negativna i pozitivna okruženja u kojima živimo, navodi se u saopštenju Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Foto konkurs se organizuje prema pravilniku Foto saveza Srbije, a otvoren je do 8. maja (propozicije i prijavni list na sajtu www.zjzpa.org.rs  i www.fotoss.org) 

Fotografije za izložbu nakon isteka roka za prijem fotografija, bira selektor Imre Sabo, majstor fotografije Foto saveza Srbije.

Izložba će se realizovati u dva segmenta: Izložba fotografije mladih do 16 godina i Izložba fotografije odraslih autora i biće deo ekološkog segmenta Međunarodnog BUDI festivala u Pančevu. Organizuje se pod pokroviteljstvom Fotosaveza Srbije (2018/41).

Autor:  Zavod za javno zdravlje Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00