ponedeljak, 16. april 2018.  17:11h
Pročitano 2646 puta

Na Sajmu zapošljavanja u Pančevu biće ponuđeno više od 200 radnih mesta

Grad Pančevo u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, na osnovu usvojenog Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje grada Pančeva za 2018. godinu, organizovaće Sajam zapošljavanja u 2018. godini 18. aprila, u periodu od 11 do 13 časova, u Ulici Vojvode Živojina Mišića (Korzo).

Na Sajmu se očekuje učešće više od 40 različitih poslodavaca koji će oglastiti oko 200 slobodnih radnih mesta Na Sajmu se očekuje učešće više od 40 različitih poslodavaca koji će oglastiti oko 200 slobodnih radnih mesta

Cilj je povećanje vidljivosti mera i programa u oblasti unapređenja zapošljavanja u Pančevu. 

Na Sajmu će se predstaviti poslodavci koji učestvuju u meri „Studentska letnja praksa“, kao i poslodavci koji nameravaju da zaposle nove radnike, saopšteno je na konferenciji za novinare na kojoj su govorili Milenko Čučković, član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja i Đorđe Lukač, direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Pančevu.

U slučaju loših vremenskih uslova, Sajam će se održati u holu Gradske uprave grada Pančeva, u trajanju od 11 do 13 časova.

Milenko Čučković je podsetio da je lokalna samouprava i ove godine obezbedila 32 miliona dinara za podsticaje za zapošljavanje kroz Lokalni akcioni plan zapošljavanja Grada Pančeva.

Imamo osam mera imamo i stručnu praksu koje grad sprovodi. Sajam je prva mera sa kojom krećemo, a vrlo brzo očekujemo javni poziv zaostale mere. Prošle godine smo svojim merama angažovali 370 osoba, ove godine ide konkurs za one ljude koji imaju poslovne ideje za samozapošljavanje i izdvojili smo sredstva za sve one koje su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a žele da otvore svoj biznis, kazao je Čučković.

Na Sajmu se očekuje učešće više od 40 različitih poslodavaca koji će oglastiti oko 200 slobodnih radnih mesta. 

 

0 djordje lukac i milenko cuckovic

 

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Pančevu trenutno je 8.600 nezaposlenih, što je za oko 1.250 lica manje u odnosu na prošlu godinu.

Đorđe Lukač kaže da su poslodavci Sajam zapošljavanja prepoznali kao dobru mogućnost da pronađu i uposle struke koje im nedostaju. 

Međutim broj zaposlenih bi i u prošloj godini mogao da bude veći da osobe koje su na birou pristaju na prekvalifikacije kojima bi lakše mogli da obezbede sebi zaposlenje, kazao je Lukač.

On je kazao da su od 8.600 nezaposlenih lica čak 3.000 nekvalifikovani (NK), a 4.250 lica sa srednjom školom. Sa višom školom je samo 489 i sa fakultetom 643 lica na evidenciji nezaposlenih. 

Da bi ljudi uopšte dobili šansu da se zaposle moraju da razmišljaju i o prekvalifikacijama, jer zanimanja za koja su se nekada školovali više tržištu nisu potrebna. Među njima je najviše onih koji posao čekaju duže od pet ili šest godina. Znam da su nervozni zbog toga, ali mi kada ih zovemo na prekalifikacije, kažu neću ja da budem pekar , varioc, vozač. Danas se traži da radnici budu kvalitetni i kompletni da bi mogli da budu angažovani, kazao je Đorđe Lukač.

Zainteresovanim sugrađanima će na štandu grada Pančeva biti dostupne sve potrebne informacije u vezi sa otvorenim javnim pozivom koji se odnosi na meru aktivne politike zapošljavanja „Samozapošljavanje“ i meru aktivne politike zapošljavanja „Žensko preduzetništvo - samozapošljavanje (sredstva za otvaranje privrednog društva ili preduzetničke radnje, nabavku opreme i adaptaciju prostora). 

Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje biće na raspolaganju informacije o uslugama i programima koje pruža ova ustanova.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00