petak, 13. april 2018.  22:14h
Pročitano 3651 puta

Svečano otvorena nova zgrada Prekršajnog suda u Pančevu

Ministarka pravde Nela Kuburović svečano je danas otvorila novu zgradu Prekršajnog suda u Pančevu i tom prilikom istakla da je to samo jedan od pokazatelja da Ministarstvo pravde kontinuirano nastavlja da radi na unapređenju infrastrukturnih uslova, pre svega poboljšanjem uslova za rad nosilaca pravosudnih funkcija i administrativnog osoblja.

S otvaranja zgrade Prekršajnog suda u Pančevu S otvaranja zgrade Prekršajnog suda u Pančevu Ministarstvo pravde

Novom zgradom omogućeni su bolji uslovi, za razliku od prethodnih, gde je 17 sudija bilo smešteno u stambenoj zgradi, u prostoru od 200 kvadratnih metara. Danas imamo 14 sudnica na prostoru od oko 1.000 metara kvadratnih i to će svakako omogućiti češće zakazivanje suđenja, veći broj rešenih predmeta i mnogo veći broj sudećih dana, istakla je ministarka prilikom obilaska nove zgrade.

Nova zgrada Prekršajnog suda u Pančevu, naglasila je Kuburović, u potpunosti je finansirana iz sredstava budžeta, koja su iznosila blizu 96 miliona dinara. Ona je ukazala da je Prekršajni sud u Pančevu tokom 2017. godine od naplate novčanih kazni i troškova postupka prikupio u budžet RS više od 90 miliona dinara, što pokazuje da je svojim radom otplatio sredstva uložena u izgradnju zgrade.

 

0 zgrada suda Pancevo

 

Prekršajni sud od sada se nalazi na adresi Stevana Šupljikca BB. Zgrada se nalazi uz školsko dvorište Osnovne škole "Isidora Sekulić" u Pančevu, na prostoru nekadašnje fabrike obuće.

Ministarka Kuburović pohvalila je Prekršajni sud u Pančevu, kao jedan od prvih sudova koji je počeo da koristi servis matičnih knjiga, koji je prethodne nedelje pušten u rad.

Ministarstvo pravde nastavlja kontinuirano da radi na unapređenju infrastrukturnih uslova, istakla je Kuburović je podsetila da je, pored nove zgrade suda u Pančevu, Ministarstvo pravde izgradilo još dve nove zgrade prekršajnog suda - u Požarevcu i Užicu tokom 2017. godine, kao i da je zgrada Osnovnog i Prekršajnog suda u Lazarevcu potpuno rekonstruisana.

Predsednica Prekršajnog suda u Pančevu Ljiljana Košutić rekla je da su zaposleni na novu zgradu čekali gotovo tri decenije, te da će taj sud, koji sada u potpunosti pruža optimalne uslove za rad sudijama i sudskom osoblju, ostvariti još bolje rezultate.

Otvaranju nove zgrade suda prisustvovali su i predsednica Prekršajnog apelacionog suda Leonida Popović, gradonačelnik Grada Pančeva Saša Pavlov, kao i predstavnici pravosudnih organa.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/Ministarstvo pravde RS
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Komentari  

0 #1 Povratnik 14-04-2018 15:39
Daleko vam lepa kuća
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00