utorak, 3. april 2018.  14:46h
Pročitano 1971 puta

Penzionerima u Pančevu uručene prve penzionerske kartice

U Pančevu je danas podeljeno prvih 60 penzionerskih kartica koje bi trebalo da budu praktičnije od penzionih čekova, jer pre svega smanjuju mogućnost zloupotrebe podataka. 

Prve penzionerske kartice u Pančevu najstarijim sugrađanima uručio je gradonačelnik Saša Pavlov Prve penzionerske kartice u Pančevu najstarijim sugrađanima uručio je gradonačelnik Saša Pavlov Pančevo.MOJKraj.rs

Do kraja aprila trebalo bi da bude završeno štampanje kartica za sve penzionere, kažu u pančevačkom PIO fondu, koji je već u martu podelio kartice u Kovinu, Kovačici, Opovu i Alibunaru - opštinama koje pokriva ta filijala.

Svečanosti uručivanja kartica u Gradskoj upravi su prisustvovali, ispred Republičkog fonda za PIO direktorka Filijale Pančevo Saša Drčelić, gradonačelik grada Pančeva Saša Pavlov i Milenko Čučković, član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Gradonačelnik Saša Pavlov je pozdravio sve prisutne i uručio kartice penzionerima. On je rekao da se penzionerske kartice vezuju za pogodnosti koje penzioneri imaju ali je dodao da ima dosta pogodnosti i sa aspekta lokalne samouprave, u korišćenju komunalnih usluga. 

Ono što grad može da pruži direktno, to je nadogradnja već postojećih pogodnosti u vezi sa plaćanjem komunalnih usluga, ali ima dosta u gradu institucija i preduzeća koja mogu da izađu u susret penzionerima, da prošire neku oblast rada i da počnu da priznaju penzionerske kartice. Šaljem poruku javnosti da se jave ili lokalnoj samoupravi ili odgovarajućoj filijali PIO fonda ili Udruženju penzionera u Pančevu, kako bi ponudili svoje usluge penzionerima s popustom, kazao je Pavlov.

 

0 cuckovic pavlov drcelic

 

Penzionerske kartice Fonda PIO namenjene su svim penzionerima, bez obzira koju vrstu penzije koriste. To je dokument koji omogućuje penzionerima da dokažu status penzionera, a da pri tom ne moraju da pokazuju ček od penzije ili rešenje o ostvarenom pravu. Kartice su besplatne i biće dodeljene bez naknade svim korisnicima penzija i prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

Direktorka Filijale PIO fonda Pančevo Saša Drčelić, govoreći o značaju i pogodnostima penzionerskih kartica posebno je istakla da ovim žele da omoguće penzionerima bezbedno dokazivanje svog statusa.

I ček od penzije i rešenje o ostvarenom pravu sadrže veliki broj ličnih podataka, koji se mogu zloupotrebiti. Hoćemo da omogućimo penzionerima bezbedno dokazivanje svog statusa. Napominjem da će svaki penzioner uz karticu dobiti i obaveštenje od Fonda čemu je kartica namenjena, kako je mogu koristiti, kome da se obrate u slučaju da je izgube i slične korisne informacije, rekla je Drčelić.

Do kraja aprila biće odštampane kartice za svih 44 hiljade korisnika penzija na području koje pokriva Pančevačka filijala Republičkog PIO fonda.

 

0 svi penzioneri na okupu

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00