ponedeljak, 2. april 2018.  10:27h
Pročitano 1028 puta

Grad Pančevo nastavlja da obeležava značajne ekološke datume

Grad Pančevo nastaviće i ove godine da obeležava značajne ekološke datume, jer je to prilika da se građani a posebno deca obrazuju u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Katarina Banjai, članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Katarina Banjai, članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Pančevo.MOJKraj.rs

Katarina Banjai, članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj kaže da kada je edukacija o zaštiti životne sredine i ekologiji u pitanju, najbitnije je da deca budu glavni akteri, jer oni u tom uzrastu lako usvajaju zdrave navike. 

U starijem uzrastu teže je promeniti nešto što nije bilo rađeno kako treba. Glavni fokus i dalje će biti na obrazovanju dece, jer oni svojim ponašanjem mogu da utiču na starije u svom neposrednom okruženju, kaže Banjai.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Pančeva nastavlja da obeležava najznačajnije ekološke datume. Tako je 22. marta obeležen Svetski dan voda otvaranjem izložbe slika Alfreda Pezelja u holu Gradske uprave, a Grad Pančevo uključio se 24. marta i u globalnu akciju Sat za našu planetu.

Naredni datum koji planiramo da obeležimo je 5. jun, Dan zaštite životne sredine i pripremićemo nešto drugačiji program za taj dan nego prethodnih godina. Prošle godine su pobedničke škole u akciji „Sakupi, uštedi, vredi“ kao nagradu dobijale novac, a pobednika smo proglašavali na taj dan, a pobednici su dobijali i nagradnu ekskurziju. Ove godine objavili smo likovni konkurs na kojem mogu da učestvuju svi učenici osnovnih škola, kaže Katarina Banjai.

Autori 40 najboljih radova dobiće priliku da idu na Čardak. Tamo će biti organizovan prigodan program, a deca će imati priliku da sade drveće i učestvuju u radionicama.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00