četvrtak, 29. mart 2018.  15:50h
Pročitano 3566 puta

Otvoren Prvi Uskršnji bazar u Pančevu

Manifestacija “Uskršnji bazar” po prvi put se organizuje ove godine u Pančevu i danas je svečano otvorena na platou ispred Gradske uprave Pančevo.

Maja Vitman, gradska menadžerka u pratnji direktora Turističke organizacije obišla je Bazar nakon otvaranja Maja Vitman, gradska menadžerka u pratnji direktora Turističke organizacije obišla je Bazar nakon otvaranja Pančevo MOJKraj

Na štandovima je svoje ručne radove i prigodne uskršnje proizvode izložilo trideset udruženja s teritorije Pančeva i Južnog Banata.

Organizator je Turistička organizacija Pančevo, u saradnji sa Udruženjem žena “Pančevke-Gornji grad”. 

Snežana Marjanov, predsednica Udruženja “Pančevke Gornji grad” kaže da su pre dve godine pokušali da naprave manji Uskršnji bazar, ali samostalno organizovati ovakvu manifestaciju bilo je jako teško. 

 

0 bazar uskrs pvo

 

Obratili smo se Turističkoj organizaciji Pančevo. Oni su odmah prihvatili našu ideju i pomogli nam u organizaciji. Dogovorili smo se da Uskršnji bazar traje tri dana pred katolički i tri dana pred pravoslavni Uskrs. Na bazaru je šareno, ima ručnih radova, najviše je kolača, veza, slikarskih radova, tehnika dekupaž, radovi oslikani na staklu, ručno izrađenih ukrasa i raznih aranžmana za Uskrs. Tema bazara je Uskrs i sve je vezano za Uskrs, kaže Marjanov.

Maja Vitman, gradski menadžer Grada Pančeva svečano je otvorila manifestaciju naglašavajući da Grad Pančevo podržava aktivnosti Turističke organizacije Pančevo i sva udruženja. 

Prilično dobar odziv izlagača je za ovaj Uskršnji bazar, a mi smo im omogućili da tezge koriste bez naknade. Ova manifestacija ima za cilj da predstavi jedno kulturno dobro kojim raspolaže naš grad – rukotvorine, zanatstvo i malu privredu i preduzetnike. Na ovakav način im nudimo besplatnu promociju njihovih radova, kazala je Vitman.

Turistička organizacija Pančevo nastavlja sa svojim aktivnostima u promociji grada i ove godine. Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo kaže da je Uskršnji bazar prva manifestacija u ovoj godini, a održava se ispred Gradske uprave.

Nastojaćemo da povećamo broj manifestacija u našem gradu i aktiviramo sva udruženja koja postoje. Podržavamo i pomažemo u promociji svega što je dobro u gradu i naseljenim mestima. Ljudi se trude, rade tokom cele godine i treba im omogućiti da to negde i prikažu, a tu je najznačajnija uloga upravo Turističke organizacije, kazao je Stoilković.

Manifestacija će se održavati svaki dan na platou ispred Gradske uprave Pančevo, od 10 do 18 časova, osim nedelje 1. aprila kada Bazar neće raditi zbog katoličkog Uskrsa.

Tokom manifestacije biće organizovan bogat i raznovrstan kulturno umetnički program koji će svakog dana počinjati u 15:30 časova, a na kome će se predstaviti umetnici, horovi i KUD-ovi s teritorije Pančeva.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(9 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00