sreda, 28. mart 2018.  23:40h
Pročitano 1217 puta

Noćni vukovi gostovali u Pančevu

Noćni vukovi, bajkeri iz Moskve u svom pokloničkom putovanju koje su nazvali Ruski Balkan 26. marta boravili su u Pančevu kao gosti Udruženja Romaška.

U Pančevu su obišli rusku bolnicu (današnji Dom omladine), Preobražensku crkvu, manastir Vojlovica... U Pančevu su obišli rusku bolnicu (današnji Dom omladine), Preobražensku crkvu, manastir Vojlovica... Romaška

Noćni vukovi su do sada obišli pravoslavne svetinje u Bosni i Srbiji, kao i mesta na kojima su Rusi ostavili traga. U Pančevu su obišli rusku bolnicu (današnji Dom omladine), a saznali su i nešto više o znamenitim Rusima koji su ostavili veliki trag u našem gradu. 

Irina Bogdanović iz Udruženja Romaška kaže da su u svom obilasku Pančeva obišli i Preobražensku crkvu, gde ih je dočekao i ugostio Jerej Velimir Birmanac. 

Posle obilaska crkve  usledilo je druženje uz kafu, čaj i rakijicu. Jeromonah Atanasije je pokazao veliku zainteresovanost za sve što mu je pokazano. Usledio je obilazak manastira Vojlovica, čiji je nastojatelj Jeromonah Dimitrije. Sava Lazarov, teolog i poec nas je sproveo i ispričao o bogatoj istoriji i značaju manastira Vojlovica, kaže Irina Bogdanović.

 

0 razmena oklona

 

Druženje je nastavljeno uz ručak sa članovima udruženja i gostima, uz razmenu poklona.

Noćni Vukovi nisu prvi put u Pančevu, ali su ovom posetom dodatno ojačali veze s našim gradom i potomcima Rusa.

Udruženje Rusa, potomaka i prijatelja Romaška postalo je jedan od zvaničnih partnera proputovanja Noćnih vukova i Pančevo će se od sada nalaziti na njihovoj mapi.

 

0 novni vukovi u pvo

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00