sreda, 28. mart 2018.  19:54h
Pročitano 1049 puta

Odbornici usvojili prvi rebalans budžeta Grada Pančeva

Budžet Pančeva uvećan je za 432 miliona dinara i sada, nakon što su ga odbornici na skupštinskom zasedanju usvojili, iznosi 5,6 milijardi dinara.

Predrag Živković, zamenik gradonačelnika obrazložio je odbornicima predlog prvog rebalansa budžeta grada za 2018. godinu Predrag Živković, zamenik gradonačelnika obrazložio je odbornicima predlog prvog rebalansa budžeta grada za 2018. godinu Pančevo.MOJKraj.rs

Predrag Živković, zamenik gradonačelnika, kaže da je Pančevo od Uprave za kapitalna ulaganja dobilo sredstva za dva bitna projekta - druga faza izgradnje Potamiškog kolektora i nastavak infrastrukturnog opremanja Severne industriske zone.

Sredstva iz rebalansa takođe su usmerena za izgradnju socijalnih stanova u Ulici Svetozara Miletića, za građevinske radove na Gradskom stadionu i druge investicije, naveo je Živković.

Odbornici Skupštine grada usvojili su i Odluku o izdavanju ateljea u zakup. Kako je obrazložio Nemanja Rotar, član gradskog veća resorno zadužen za kulturu, ovo je problem koji se rešava 50 godina, ali nikad do kraja nije sređen.

Sada smo uspeli da napravimo dogovor na obostrano zadovoljstvo i nadam se da će umetnici iskoristiti ateljee na dobar način. Umetnici koji nemaju atelje, a treba im, sada će imati jasan nacrt po kojim kriterijumima mogu da ga koriste. U komisiji će uvek biti jedan predstavnik umetničkog udruženja, rekao je Rotar.

Na 21. sednici Skupštine grada Pančeva usvojeni su i programi poslovanja i finansijski planovi javno komunalnih preduzeća "Higijena", "Urbanizam" i GSA.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00