utorak, 27. mart 2018.  14:22h
Pročitano 2145 puta

Đaci iz Soluna gosti svojih vršnjaka u Pančevu

Gimnazijalci iz Soluna doputovali su u Pančevo i do kraja nedelje biće gosti svojih vršnjaka u Gimnaziji „Uroš Predić“ u okviru srednjoškolske razmene.

Gimnazijalci iz Soluna i Pančeva u poseti Gradskoj upravi Pančevo Gimnazijalci iz Soluna i Pančeva u poseti Gradskoj upravi Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs

Danas ih je u Gradskoj upravi Pančevo ugostila članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Tatjana Božić

Učenici Gimnazije “Uroš Predić” u Pančevu su, u okviru razmene studenata, posetili u januaru gimnaziju u Solunu. Sada su đaci iz Soluna došli u uzvratnu posetu svojim vršnjacima u Pančevu. Saradnja ove dve gimnazije realizuje se u okviru programa “Gete Instituta”, odnosno PAŠ inicijative “Škole: partneri budućnosti”.

Valerija Jona Andrejević, profesorka nemačkog jezika u Gimnaziji u Pančevu objasnila je da je jedan od ciljeva zajedničke saradnje usavršavanje i poboljšanje znanja nemačkog jezika učenika u obe zemlje, uz međusobno druženje i upoznavanje.

Tokom posete, pored druženja, razmene iskustava i informacija, učenici su obrađivali i temu bezbednosti na internetu, a u četvrtak biće održan i javni čas na kojem će učenici na nemačkom jeziku održati zanimljivu prezentaciju na tu temu. Jedan od bitnih aspekata ovog projekta je da je službeni jezik nemački i na ovaj način učenici imaju mogućnost da ono što uče u toku nastave sada praktično primene tokom prezentacije. Biće filmova, glume i muzike, tako da verujemo da će i onima koji ne govore nemački biti interesantna, kaže profesorka Jona Andrejević.

0 valerija jona i tatjana bozic

 

U gostima i uzvratnoj poseti u Pančevu boravi 13 učenika i dve profesorke iz Soluna i predstavnik “Gete Instituta”.

Inicijativa „Škole: Partneri budućnosti”, predstavlja mrežu od više od 2.000 škola širom sveta sa posebnom vezom sa Nemačkom. „Gete-Institut“ podržava oko 600 PAŠ-škola u nacionalnim obrazovnim sistemima u više od 100 zemalja.

 

0 djaci gosti iz soluna

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00