nedelja, 25. mart 2018.  17:50h
Pročitano 2083 puta

U Pančevu po deseti put organizovana ekološka akcija "Sat za planetu"

Pančevo se priključilo globalnoj ekološkoj akciji Sat za našu planetu i, pored gašenja svetala na sat vremena u Gradskom parku i javnim objektima, organizovan je i prigodan program za najmlađe Pančevce.

U programu su učestvovali učenici 4. razreda OŠ Stevica Jovanović i dečji hor „Vokal kids“ U programu su učestvovali učenici 4. razreda OŠ Stevica Jovanović i dečji hor „Vokal kids“ Pančevo.MOJKraj.rs

Simboličnim isključivanjem svetla sat vremena, od 20.30 do 21.30, širom sveta poslata je poruka da svi zajedno moramo pronaći rešenje za održivu budućnost. 

Zbog hladnog vremena program je organizovan u svečanoj Sali Narodnog muzeja Pančeva uz svetlost sveća i baterijskih lampi.

U programu su učestvovali učenici 4. razreda OŠ Stevica Jovanović i dečji hor „Vokal kids“.

Osim što su pokazali kako pevaju, đaci IV-2 iz OŠ Stevica Jovanović, odigrali su pred publikom igrokaz ”Alisa u zemlji – mraka”. Uz malu pomoć svoje učiteljice Zorane Mitrović, sami su osmislili tekst, kostime, lutke, marionete, dramaturgiju ove kratke predstavice. Alisa, naravno ne sme i nije ostala u mraku. Kada su se svetla ponovo upalila u 21:30, rodilo se blještavo sunce. Deca hora Vokal Kids i učenici IV-2 iz OŠ Stevica Jovanović zajedno su otpevali pesmu u želji da pevušeći je, ne zaboravljate da gasite svetlo za sobom, kada napuštate prostoriju.

 

0 katarina banjai u programu sat za planetu

 

Program je otvorila Katarina Banjai, članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj koja je podsetila da je ovo deseti, jubilarni, put da se Pančevo uključilo u ovu globalnu ekološku akciju.

Glavni cilj obeležavanja „Sata za planetu“ je slanje snažne poruke da je moguće nešto preduzeti protiv klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i nas koji na njoj živimo. Pančevci ponovo pokazuju koliko su ekološki svesni, s tim što je ove godine urađena mala promena – program se realizuje u svečanoj Sali Narodnog Muzeja jer je hladno a glavni učesnici programa su mališani, kaže Banjai.

Ovogodišnji program zajednički su pripremili Sekretarijat za zaštitu životne sredine i Sekretarijat za javne službe i socijalna pitanja – Kancelarija za mlade Grada Pančeva.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 116.73 117.43 USD 107.59 108.24 CHF 120.67 121.40 SEK 9.97 10.03