sreda, 21. mart 2018.  20:55h
Pročitano 932 puta

Usvojeni planovi rada ustanova socijalne zaštite za ovu godinu

Članovi Gradskog veća na današnjem zasedanju usvojili su Plan rada i finansijski plan za 2018. godinu Crvenog krsta Pančevo.

Gradsko veće usvojilo planove za ovu i izveštaje za prošlu godinu ustanova socijalne zaštite Gradsko veće usvojilo planove za ovu i izveštaje za prošlu godinu ustanova socijalne zaštite Pančevo.MOJKraj.rs

Ovim dokumentom predviđeno je između ostalog da Kolektivni centar za izbeglice, raseljena i prognana lica u Pančevu bude zatvoren 20. aprila posle 26 godina rada.

Kako je na sednici Gradskog veća obrazložio Đura Bugarski, sekretar Crvenog krsta Pančevo, odluku da Kolektivni centar bude zatvoren doneo je Komeserijat za izbeglice, raseljena i prognana lica.

Na Gradskom veću usvojeno je i da Gradska uprava nastavi da podržava aktivnosti i rad Crvenog krsta, kao i značajnih ustanova posvećenih unapređenju kvaliteta života socijalno marginalizovanih grupa.

Prihvaćen je predlog Odluke o davanju u zakup ateljea koja će omogućiti ujednačavanje prava i obaveza likovnih stvaralaca pri iznajmljivanju pančevačkih ateljea. Nemanja Rotar, član Gradskog veća, istakao je da je odluka bitna jer su oni ambasadori grada.

Sada smo napravili nešto što će sve umetnike zadovoljiti. I oni sami su učestvovali u izradi ovog dokumenta, dali su sugestije kako najbolje da napravimo ovu odluku koja će definisati način izdavanja ateljea, obrazložio je Rotar.

Na sednici Gradskog veća usvojeni su finansijski izveštaji za 2017. godinu i Plan rada i finansijski plan za 2018. godinu Crvenog krsta Pančevo, Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja Spomenak, Gerontološkog centra, Udruženja „Na pola puta“, ŠOSO Mara Mandić.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00