sreda, 21. mart 2018.  14:50h
Pročitano 1419 puta

Pčelari pripremili „Medni doručak“ đacima pančevačkih škola

Članovi Društva pčelara iz podružnice Pančevo u prethodnih mesec dana organizovali su u pančevačkim osnovnim školama i vrtićima predavanje o medu, a đacima servirali med i hleb za doručak.

Vojkan Milutinović, predsednik pančevačkih pčelara kaže da je cilj projekta da se deci predstavi značaj pčela, ekološki uticaj u prirodi i korist koju čovek od njih ima Vojkan Milutinović, predsednik pančevačkih pčelara kaže da je cilj projekta da se deci predstavi značaj pčela, ekološki uticaj u prirodi i korist koju čovek od njih ima V.M.

Vojkan Milutinović, predsednik pančevačkih pčelara kaže da je cilj projekta "Medni doručak", koji je pokrenuo Savez pčelarskih organizacija Vojvodine da se deci od 1. do 4. razreda osnovne škole predstavi značaj pčela, ekološki uticaj u prirodi i korist koju čovek od njih ima.

 

predavanje o medu u skoli u dolovu

 

Pored niza zanimljivih podataka koji su se mogli čuti o životu u pčelinjim zajednicama bilo je reči i o tome kako se ponašati u bliskom kontaktu sa pčelama, košnicom ili u slučaju uboda.

Drugi deo predavanja odnosio se na značaj redovne upotrebe meda u ishrani. Nakon predavanja deci je poslužen med na hlebu, rekao je Milutinović.

 

0 predavanje o medu u os u kacarevu

 

Deca su sa velikim interesovanjem pratila predavanje, a mnogi su od njih rekli su da često koriste med u ishrani.

 

0 deca iz kačareva

 

Od početka godine predstavnici Društva pčelara obišli su više pančevačkih osnovnih škola, a njihova predavanja odslušalo je oko hiljadu đaka.

Projekat će biti nastavljen na jesen.

 

0 med na hlebu za dorucak

0 med deci

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00