sreda, 21. mart 2018.  12:20h
Pročitano 1192 puta

U OŠ "Đura Jakšić" javni čas o značaju vode

U OŠ „Đura Jakšić“ Pančevo u četvrtak, 22. marta, povodom Svetskog dana voda, biće organizovan javni čas za učenike nižih razreda o značaju vode za život čoveka i važnost njenog očuvanja.

U OŠ „Đura Jakšić“ Pančevo u četvrtak, 22. marta, povodom Svetskog dana voda, biće organizovan javni čas za učenike nižih razreda o značaju vode za život čoveka i važnost njenog očuvanja U OŠ „Đura Jakšić“ Pančevo u četvrtak, 22. marta, povodom Svetskog dana voda, biće organizovan javni čas za učenike nižih razreda o značaju vode za život čoveka i važnost njenog očuvanja https://commons.wikimedia.org/

Zavod za javno zdravlje Pančevo organizovaće čas prirode i društva za učenike trećeg i četvrtog razreda po edukativnom programu ,,Dunavska kutija” (Danube Box) namenjenom deci uzrasta od 9-12 godina. Program je nastao iz projekta ,,Partnerstvo za zeleni Dunav” Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine – Republičke direkcije za vode i Evropske unije.

Želja nam je da najmlađa populacija nauči nešto o slivu reke Dunav, različitostima i sličnostima ove reke na njenom putu od izvora do ušća, značaju njenog očuvanja i održivog korišćenja. Zahvaljujući najsavremenijim nastavnim sredstvima koja poseduje ova škola i edukovanom učiteljskom kadru, prigodnom prezentacijom upoznaćemo ih sa geografijom, istorijom i biologijom reke Dunav, a praktično – malim ogledima pokazati zašto je važno da čuvamo i ne zagađujemo reke, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje.

Nakon javnog časa biće organizovan multimedijalni kviz kako bi učenici pokazali šta su naučili o Dunavu.

Svetski dan voda 22. mart obeležava se ove godine pod sloganom „Priroda – za vodu“. U centar pažnje dospeo je povratak prirodi i prirodnim rešenjima za otklanjanje najvećih izazova i problema savremenog sveta. 

Ovogodišnji svetski dan voda prilika je da se podsetimo i poradimo na opštoj svesti građana o suživotu u slivu reke Dunav, kao i održivom korišćenju ovog velikog vodnog resursa, navodi se u saopštenju Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00