utorak, 20. mart 2018.  11:12h
Pročitano 962 puta

Budžet Pančeva posle rebalansa iznosiće više od 5,5 milijardi

Budžet grada Pančeva nakon prvog rebalansa iznosiće 5,6 milijardi dinara.

Budžet grada Pančeva nakon prvog rebalansa iznosiće 5,6 milijardi dinara Budžet grada Pančeva nakon prvog rebalansa iznosiće 5,6 milijardi dinara Pančevo.MOJKraj.rs

Članovi Gradskog veća usvojili su na sednici Odluku o rebalansu budžeta za 2018. godinu, a o ovoj temi izjasniće se i odbornici za zasedanju Skupštine zakazanom za 28. mart.

Predrag Živković, zamenik gradonačelnika obrazložio je da je bilo neophodno uraditi rebalans budžeta, jer su Gradu Pančevu odobrena sredstva na jednom od konkursa Uprave za kapitalna ulaganja za investiciju Izgradnja II faze Potamiškog kolektora u iznosu od 87 miliona dinara.

Isto toliko i Grad Pančeva ima obavezu da uloži u ovu investiciju. S obzirom da se radi o sredstvima koja nije moguće promenama aproprijacije ili prenamenom uraditi, dužni smo da radimo ovaj rebalans budžeta i to je zapravo razlog zašto ga donosimo ove godine nešto ranije nego prethodne dve godine, kazao je Živković.

U 2018. godinu Grad je preneo 880 miliona dinara neutrošenih sredstva iz prethodne godine i ona će biti raspoređena na najznačajnije projekte.

Predrag Živković kaže da je najveći deo tih sredstava opredeljen za dodatne investicije kojih ima više od deset. 

Svakako su tri najvažnije: 50% učešća u projektu Izgradnja II faze Potamiškog kolektora u visini od 87 miliona dinara, dodatnih 43 miliona dinara opredelili smo za rekonstrukciju Gradskog stadiona i 46 miliona dinara za Gradsku stambenu agenciju, za izgradnju socijalnih stanova u Ulici Svetozara Miletića broj 29. Ostatak sredstava preusmerili smo na sve preostale oblasti. Šest miliona za poljočuvare, sedam i po miliona dinara za Dečju radost, dodatnih 8,2 miliona dinara za Fond za zaštitu životne sredine, nešto više od 15 miliona dinara za troškove ustanova kulture i oko 15 miliona dinara za tekuću budžetsku rezervu, nabrojao je Živković.

Prihodi Uprave grada se, prema rečima zamenika gradonačelnika, ostvaruju prema planu i bez ikakvih poremećaja. 

Ukupno povećanje budžeta za 2018. godinu nakon sprovedenih korekcija je 432.440.000 dinara, tako da će budžet grada po osnovu prvog rebalansa iznositi 5.624.192.000 dinara.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00