subota, 17. mart 2018.  09:00h
Pročitano 1627 puta

Uključite se i Vi u “Sat za našu Planetu”

Pančevo će se ove godine po deseti, jubilarni, put pridružiti međunarodnoj akciji “Sat za našu planetu”. 

„Sat za našu planetu” će se ovoga puta održati u subotu, 24. marta u 20:30 časova po lokalnom vremenu „Sat za našu planetu” će se ovoga puta održati u subotu, 24. marta u 20:30 časova po lokalnom vremenu www.wwf.rs

Na inicijativu Svetske organizacije za prirodu „Sat za našu planetu” će se ovoga puta održati u subotu, 24. marta u 20:30 časova po lokalnom vremenu.

Od tog vremena, pa do 21:30, svetla će biti pogašena na svim onim institucijama, školama, firmama, kućama, parkovima... koji, gašenjem svetala, ne ugrožavaju bezbednost, a koji se budu prijavili Sekretarijatu za zaštitu životne sredine (065 343 96 99 ili imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.), najkasnije do 20. marta ove godine

Pozivaju se sva pravna lica da blagovremeno prijave svoje učešće, odnosno da imenuju objekte na kojima će se isključiti dekorativna rasveta u Pančevu ili okolnim naseljenim mestima (npr. osvetljenje na posebno istaknutim spomenicima, mostovima, znamenitim zgradama i drugim objektima). 

„Sat za našu planetu” je globalna akcija u koju se uključuju pojedinci, organizacije i institucije sa zajedničkim ciljem - slanje snažne poruke da je moguće nešto preduzeti protiv klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i nas koji na njoj živimo.

 

earth our naslovna fb

 

Počevši od 2009. godine kada je akcija prvi put organizovana u Srbiji, broj gradova i opština koje podržavaju akciju neprestano raste. Globalnoj akciji se 2017. godine u Srbiji pridružio 91 grad i opština, a na globalnom nivou skoro 7.000 gradova iz 178 zemalja iz svih krajeva sveta. Manifestacija se u svetu održava 11 godina, a Pančevci je prate celu deceniju.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine i Sekretarijat za javne službe i socijalna pitanja, ovoga puta zajednički pripremaju prigodan program u Gradskom parku koji će okupiti pristalice akcije, kao i sugrađane koji brinu o zaštiti životne sredine, a program će otvoriti Katarina Banjai, članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost.

Akciju ove godine podržava Ministarstvo zaštite životne sredine RS, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine AP Vojvodine, Gradska uprava Grada Beograda - Sekretarijat za zaštitu životne sredine, Grad Novi Sad, kao i brojne organizacije civilnog društva i kompanije, tako da verujemo da će jubilarna deseta akcija „Sat za našu planetu 2018“ biti još uspešnija od prethodnih.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00