petak, 9. mart 2018.  13:05h
Pročitano 1980 puta

Novine u odluci o postavljanju manjih montažnih i pokretnih objekata

Članovi Gradskog veća usvojili su danas Nacrt odluke o postavljanju manjih montažnih, pokretnih i drugih objekata privremenog karaktera na površinama javne namene.

S današnje sednice Gradskog veća Pančevo S današnje sednice Gradskog veća Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs

Kako je Dragana Mihaljčić iz Sekretarijata za urbanizam, građevinske, stambeno-komunalne poslove i saobraćaj obrazložila, pored uobičajenih montažnih objekata, odlukom je predviđena i novina.

Novina je kategorija “Zelena ostrva” na zahtev JKP Higijene, koja predstavljaju montažne objekte koje će ovo preduzeće graditi na više lokacija u gradu u dogovoru s urbanistima. Kao novina, ubuduće će se petnaestak lokacija za postavljanje frižidera za prodaju sladoleda izdavati u postupku javnog nadmetanja. Ovom Odlukom predviđeno je i izdavanje javne površine za specijalizovano vozilo za pripremu i prodaju hrane, a lokacije će se izdavati u postupku javnog nadmetanja, obrazložila je ona.

Pri pisanju ove Odluke vođeno je računa i o bezbednosti, pa je u kategoriji letnjih bašti povećana udaljenost bašte od kolovoza.

Takođe su usvojene i izmene Odluke o uređenju saobraćaja na teritoriji grada Pančeva.

Gradsko veće dalo je saglasnost Ministarstvu pravde Republike Srbije za izgradnju priključne saobraćajnice za potrebe kompleksa kazneno-popravnog zavoda u Pančevu, koji se gradi na Bavaništanskom putu.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00