utorak, 6. mart 2018.  11:39h
Pročitano 1055 puta

Održana 151. sednica Gradskog veća Pančevo

Članovi Gradskog veća na današnjem zasedanju usvojili su izmene Odluka o davanju na korišćenje zemljišta za privremeno postavljanje montažnih garaža.

Danas je održana 151. sednica Gradskog veća Pančevo Danas je održana 151. sednica Gradskog veća Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs

Jasminka Petrović iz Sekretarijata za urbanizam, građevinske i stambeno-komunalne poslove istakla je da je najvažnija izmena da će vlasnici garaža imati obavezu da u roku od 120 dana od 1. aprila ove godine potpišu nove ugovore s Gradskom upravom.

Na Gradskom veću usvojena je i Odluka o načinu, kriterijumima i merilima za izbor projekata udruženja građana u oblasti zaštite životne sredine koji se finansiraju iz budžeta grada Pančeva.

Zdenka Miljković, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine podsetila je da će Sekretarijat raspisati konkurs za udruženja građana za projekte i za manifestacije, a ovom izmenom utvrđuje se da će udruženja morati da izaberu na koji od ta dva konkursa će se prijaviti, umesto da konkurišu na oba kao što je to bio slučaj ranijih godina.

Time će biti omogućeno da se iz gradskog budžeta finansijski podrži veći broj ekoloških udruženja građana, kazala je Miljković.

Članovi Gradskog veća usvojili su i izmene Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave Grada Pančeva, kojom se predviđa umanjenje za po jednog izvršioca u JKP ATP-u i JKP Higijeni, a za dva izvršioca se uvećava u Gerontološkom centru Pančevo. Na taj način maksimalni broj zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave u Pančevu nije promenjen.

Gradsko veće usvojilo je Nacrt cenovnika radova na redovnom održavanju ulica i opštinskih puteva na teritoriji Pančeva, kao i izmene programa poslovanja Javno-komunalnih preduzeća iz Banatskog Novog Sela i Jabuke i Doma kulture u Kačarevu.

U toku je revizija rada saveta i komisija po preporuci revizora, i Gradsko veće, danas je, u skladu s tim, usvojilo predlog o prestanku postojanja Saveta za kulturu Grada Pančeva.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00