nedelja, 4. mart 2018.  19:39h
Pročitano 1595 puta

Najviše pritužbi zaštitniku građana na rad inspekcija i komunalne policije

Zaštitniku građana grada Pančeva u prošloj godini obratilo se 1.168 građana, radi ostvarivanja svojih prava, ali i informisanja o svojim pravima.

Gradsko veće usvojilo je Izveštaj o radu zaštitnika građana u 2017. godini Gradsko veće usvojilo je Izveštaj o radu zaštitnika građana u 2017. godini Pančevo.MOJKraj.rs

Najveći broj zahteva se odnosio na povrede učinjene od strane republičkih organa, te je Zaštitnik građana Grada Pančeva pružao pomoć prilikom popunjavanja samih pritužbi, odnosno prosleđivanjem pritužbi Zaštitniku pritužbi Republike Srbije.

Kada je reč o povredama prava građana prouzrokovane propustima organa rada lokalne samouprave u 2017. godini Zaštitnik je postupao u 146 predmeta. 

Jelena Stojković Sokolović, zaštitnik građana kaže da je u pritužbama na rad organa Uprave grada Pančeva, najviše pritužbi podneto na rad Sekretarijata za inspekcijske poslove i na rad Komunalne policije. 

Pritužbe su se odnosile na probleme sa bukom i vibracijama u stambeno-poslovnim objektima, nepostupanju po prijavama ili neobaveštavanju podnosilaca prijava o toku postupka, odnosno rezultatu samog postupka, izjavila je Jelena Stojković Sokolović.

Pritužbe na rad organa lokalne sampouprave okončavane su otklanjanjem nepravilnosti, čime je samouprava pokazala da je spremna da sasluša i uvaži sugestije i da uvek radi u službi građana.

U kancelariji Zaštitnika građana Grada Pančeva sprovodi se i medijacija potpuno besplatno.

Medijacija se pokazala kao primer dobre prakse kada se radi o privatno-privatnim odnosima. U 13 slučajeva predlagana je medijacija, kao mirno rešavanje konflikata, a tri postupka su i sprovedena, rekla je Jelena Stojković Sokolović.

Građani su se Zaštitniku građana obraćali i zbog problema sa drugim privatnim licima, najčešće komšijama, problema sa Skupštinama stambenih zajednica, komisijama.

Izveštaj o radu Zaštitnika građana za 2017. godinu usvojilo je Gradsko veće Pančeva, a zatim će ga razmatrati odbornici Skupštine grada na narednom zasedanju.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00