četvrtak, 1. mart 2018.  07:41h
Pročitano 1359 puta

Specijalno priznanje Luki Jovičiću iz Pančeva

Specijalnim priznanjem „Snaga inovacije - Igor Osmokrović“ nagrađen je Luka Jovičić iz Pančeva na prvom „Regionalnom app izazovu“ održanom u Beogradu, 27. februara. 

Luka Jovičić iz Pančeva Luka Jovičić iz Pančeva Matematička gimnazija Beograd

Pored pet timova iz Beograda, Niša, Šapca i Sente, koji su bili nagrađeni na Sedmom „mts app“ konkursu, na regionalnom takmičenju je učestvovalo još sedam timova iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine. 

U okviru ceremonije dodele nagrada, prisutnima su se obratili generalni direktor Telekoma Srbija, Predrag Ćulibrk, kao i predstavnici kompanija m:tel iz Crne Gore i m:tel iz Bosne i Hercegovine, a Luka Jovičić je demonstrirao svoju aplikaciju. 

 

0 luka jovicic demonstracija aplikacije

 

Aplikacija „Stories“ koju je kreirao Luka pruža mogućnost čitanja i kreiranja sopstvenih interaktivnih priča. Uz ovu aplikaciju korisnik može da preuzme bilo koju priču, preuredi njen tok prema sopstvenim željama i nakon toga je objavi, a može i da napiše svoju, potpuno novu priču. Inovativni deo ove aplikacije je na prvom mestu njen edukativni karakter. Kroz upotrebu ove aplikacije se korisnik upoznaje sa osnovnim koncepatima programiranja u programskom jeziku kojim se kreiraju priče.

Luka Jovičić učenik je Matematičke gimnazije u Beogradu.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/Matematička gimnazija
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00