četvrtak, 22. februar 2018.  23:21h
Pročitano 1220 puta

U toku konkurs za upis polaznika za buduće policajce

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo je konkurs za upis polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. 

Detaljnije informacije potražite na internet sajtu  www.copo.edu.rs, putem telefona ili lično u područnoj policijskoj upravi u Vašem mestu prebivališta Detaljnije informacije potražite na internet sajtu www.copo.edu.rs, putem telefona ili lično u područnoj policijskoj upravi u Vašem mestu prebivališta www.mup.gov.rs

Konkurs je otvoren do 26. februara 2018. godine.

Osnovna policijska obuka u Centru Vam omogućuje da steknete znanja i veštine potrebne za profesionalno obavljanje poslova i zadataka policajca, navodi se u saopštenju MUP-a dostavljenom medijima. 

Opšti uslovi za upis i prijem polaznika:

• državljanstvo Republike Srbije,
• da ima prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, najmanje pet godina neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs,
• da nema manje od 18, a više od 24 godine starosti,
• završena četvorogodišnja srednja škola,
• da ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji,
• da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B” kategorije i
• da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti, za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu na radno mesto u statusu ovlašćenih službenih lica.

Detaljnije informacije potražite na internet sajtu www.copo.edu.rs, putem telefona ili lično u područnoj policijskoj upravi u Vašem mestu prebivališta.

Formulare za prijavu na konkurs možete dobiti u policijskim stanicama – ispostavama područne policijske uprave u Vašem mestu prebivališta, gde ćete ih predati popunjene i priložiti svu potrebnu dokumentaciju.

Nakon uspešno završene obuke MUP Vas, kao pripravnika, upućuje na šestomesečno stažiranje, a posle položenog stručnog ispita pruža Vam mogućnost da u policiji opšte nadležnosti radite kao policajac.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00