subota, 17. februar 2018.  08:07h
Pročitano 1176 puta

Gradsko veće usvojilo Program upravljanja Parkom prirode “Ponjavica”

Članovi Gradskog veća usvojili su zaključak o davanju saglasnosti na Godišnji program upravljanja Parkom prirode “Ponjavica” za 2018. godinu i usvajanju Izveštaja o realizaciji godišnjeg programa upravljanja za prošlu godinu.

U budžetskom fondu za zaštitu životne sredine grada Pančeva za 2018. godinu obezbeđeno je 12 miliona dinara za brigu o Parku prirode “Ponjavica” U budžetskom fondu za zaštitu životne sredine grada Pančeva za 2018. godinu obezbeđeno je 12 miliona dinara za brigu o Parku prirode “Ponjavica” U.G. Treći milenijum

U budžetskom fondu za zaštitu životne sredine grada Pančeva za 2018. godinu obezbeđeno je 12 miliona dinara za brigu o Parku prirode “Ponjavica”. Upravljač ovim Parkom prirode je JKP “Zelenilo”, Pančevo.

U cilju očuvanja zaštite staništa i vrsta, Zelenilo je organizovalo rad čuvarske službe koja je smeštena u prostorijama Mesne zajednice u Banatskom Brestovcu. Za njihov rad u dve smene neophodno je oko tri miliona dinara.

Za fazno odmuljavanje Ponjavice i uklanjanje dela vegetacije unutar samog vodotoka potrebno je oko dva miliona dinara, a za košenje i uklanjanje invanzivnih vrsta biljaka, koje prete da unište autohtone vrste oko Ponjavice, biće utrošeno pet miliona dinara.

U Omoljici i Banatskom Brestovcu planirana je izrada pontona za pristajanje čamaca i za ovu aktivnost biće utrošeno oko milion dinara.

Kako bi lokalno stanovništvo bilo upoznato s načinima očuvanja prirodnog dobro, za obrazovne i promotivne aktivnosti planirano je da se utroši oko milion dinara.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00