petak, 16. februar 2018.  20:19h
Pročitano 1742 puta

Usvojen Program korišćenja sredstava namenjenih unapređenju saobraćaja

Gradsko veće usvojilo je Program korišćenja sredstava namenjenih za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na teritoriji Grada Pančeva za 2018. godinu, na predlog Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Saobraćajni poligon koji se koristi u obuci učenika nižih razreda o bezbednosti u saobraćaju Saobraćajni poligon koji se koristi u obuci učenika nižih razreda o bezbednosti u saobraćaju Pančevo.MOJKraj.rs

Za realizaciju ovog Programa u budžetu grada za ovu godinu obezbeđeno je nešto manje od 25 miliona dinara.

Mišo Marković, član Gradskog veća resorno zadužen za stambeno-komunalnu delatnost i saobraćaj kaže da će, kako bi se povećala bezbednost u saobraćaju, tokom godine biti postavljena nova saobraćajna signalizacija na najugroženijim mestima.

Na unapređenje bezbednosti u saobraćaju uticaćemo i kroz preventivno-promotivne aktivnosti, izradu projekata i Strategije bezbednosti saobraćaja, nabavku i podelu odgovarajuće opreme (svetloreflektujući prsluci, svetla za bicikle, opreme za motocikliste i bicikliste, za traktore), podršku projektima i kampanjama iz oblasti bezbednosti saobraćaja, opremanje saobraćajne policije, kazao je Marković.

 

miso markovic

 

Od AP Vojvodine Grad Pančevo je dobio 957.000 dinara za realizaciju projekata uređenja zona škola i ta sredstva su namenjena za OŠ „Vasa Živković“ u Karađorđevoj ulici u Pančevu. 

Na ova sredstva ćemo dodati i naša budžetska sredstva, želja nam je da uredimo tri zone škola, odnosno biće postavljena nova saobraćajna signalizacija (znakovi i oznake na putu), trotoari, stubići, pešačke ograde, usporivači brzine i slično. U ovoj godini planiraju se aktivnosti usmerene pre svega ka unapređenju bezbednosti dece u saobraćaju, kroz uređenje zona škola, edukaciju mladih učesnika u saobraćaju (osnovaca i srednjoškolaca), obuka prvaka na saobraćajnom poligonu i nastavak postavljanja savremene saobraćajne signalizacije sa brzinskim detektorima, kaže Mišo Marković.

Programom korišćenja sredstava namenjenih za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na teritoriji Grada Pančeva za 2018. godinu za unapređenje saobraćajne infrastrukture obezbeđeno je skoro 10 miliona dinara. Za unapređenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja na teritoriji Grada Pančeva blizu dva miliona dinara, za preventivno-promotivne aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja 1,7 miliona dinara, za tehničko opremanje saobraćajne policije 1,2 miliona dinara. Za izradu projekta putokazne signalizacije u zoni raskrsnica odvojeno je 400 hiljada dinara, za izradu Strategije bezbednosti saobraćaja na teritoriji Grada Pančeva 1,6 miliona dinara.

Sredstva kojima raspolaže Komitet za bezbednost saobraćaja se obezbeđuju od naplaćenih novčanih kazni za prekršaje predviđene propisima o bezbednosti saobraćaja na putevima, a koji su učinjeni na teritoriji Grada Pančeva.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00