petak, 9. februar 2018.  21:23h
Pročitano 906 puta

Organizovana obuka za novinare o procesu pristupanja Evropskoj uniji

Evropski pokret u Srbiji organizovao je obuku pod nazivom „Životna sredina, energetika i bezbednost hrane u procesu pristupanja EU,“ namenjenu urednicima i novinarima koji se bave pitanjima zaštite životne sredine i energetike, a posebno su bili podstaknuti lokalni mediji da uzmu učešće.

Predavači su bili dr Vladimir Međak, Zoran Sretić, mr Tisa Čaušević i Mirko Popović Predavači su bili dr Vladimir Međak, Zoran Sretić, mr Tisa Čaušević i Mirko Popović Medija Centar

Cilj obuke je bio da se predstave i objasne najvažniji aspekti procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji koji se tiču tema iz pregovaračkih poglavlja 27 Životna sredina, 12 Bezbednost hrane i 15 Energetika.

Predavači sa širokim iskustvom u državnoj službi i nevladinom sektoru i ekspertizama u oblasti evropskih integracija, govorili su o prelaznim periodima za ova tri poglavlja, evropskim standardima i pojmovima kao što su GMO, Energetska zajednica, klimatske promene i energetska efikasnost. 

Predavači su bili dr Vladimir Međak, Zoran Sretić, mr Tisa Čaušević i Mirko Popović.

 

1 vjp

 

Ovo je druga obuke za novinare u okviru projekta „Evropa za mene“. Prva je održana u septembru prošle godine na temu ekonomskih aspekata pristupanja Srbije Evropskoj uniji za novinare ekonomskih redakcija. 

Projekat Evropa za mene sprovodi Evropski pokret u Srbiji sa partnerima uz podršku Delegacije Evropske unije. Ideja projekta je da se u javnosti pokrenu razgovori na teme značajne za Srbiju u procesu evropske integracije i građanima pruže proverene i korisne informacije, a mediji i organizacije civilnog društva ojačaju u ulozi prenosilaca tih informacija.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00