četvrtak, 8. februar 2018.  18:59h
Pročitano 1031 puta

Građani i dalje vruć pepeo ubacuju u kontejnere čime izazivaju požare

I pored stalnih molbi građanima koji imaju peći na čvrsto gorivo da vreo pepeo ne bacaju u kontejnere ili pored njih, ne prođe dan a da u gradu ne gori nekoliko posuda za smeće.

Kontejner je goreo i ispred vrtića ,,Petar Pan“ na Misi Kontejner je goreo i ispred vrtića ,,Petar Pan“ na Misi JKP Higijena

Tokom ove nedelje svakodnevno su goreli kontejneri od pet kubika na dve lokacije: na Utvinom aerodromu, tačnije na uglu 7. jula i Prešernove i raskrsnici ulica Mihajla Petrovića Alasa i Stevana Sremca. 

Kontejneri od 1,1 kubika goreli su kod Staklare, u Miloša Trebinjca ispred Bolnice, ispred vrtića ,,Petar Pan“ na Misi i Ulici Milutina Bojića na Strelištu.

Zbog vrelog pepela koji su stanovnici Baštenske ulice u Starčevu pre dva dana bacili u kontejner došlo je do gorenja smeća u autosmećaru što je prouzrokovalo oštećenje vozila. Zbog toga su radnici pogona ,,Iznošenje smeća“ zapaljen komunalni otpad morali da iskipuju iz kamiona, sačekaju da se vatra ugasi i angažuju drugo vozilo da ga utovari i preveze na deponiju, saopšteno je iz JKP Higijene.

Iz ovog komunalnog preduzeća još jednom apeluju na građane da vreo pepeo nikako ne bacaju u kontejnere ili pored njih, već da sačekaju da se ohladi, odlože ga u džakove ili neke druge posude i ostave pored kontejnera. 

Autor:  JKP Higijena
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00