četvrtak, 1. februar 2018.  15:07h
Pročitano 1204 puta

Najbolji đaci u poznavanju saobraćaja nagrađeni biciklima

Učenicima osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva koji su osvojili medalje na okružnom školskom takmičenju „Šta znaš o saobraćaju?“ gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov danas je uručio bicikle i osvetljenje za bicikle.

Sedmoro đaka na poklon je od Grada Pančeva dobilo bicikle Sedmoro đaka na poklon je od Grada Pančeva dobilo bicikle Pančevo.MOJKraj.rs

„Šta znaš o saobraćaju?“ je takmičenje učenika osnovnih škola u poznavanju saobraćaja i osnovnih saobraćajnih propisa. Poslednje Okružno takmičenje je održano u Uzdinu, prošle godine, i za najbolje đake s teritorije Pančeva gradski Komitet za bezbednost saobraćaja obezbedio je novac za kupovinu sedam bicikala sa osvetljenjem. 

 

IMG 20180201 110437

 

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva rekao je da je dodela nagrada učenicima pančevačkih škola za ostvaren uspeh na takmičenju "Šta znaš o saobraćaju" lep događaj u Gradskoj upravi. 

Ovo takmičenje smatramo vrlo korisnom i kontinuiranom saobraćajnom edukacijom dece za njihovo učešće u saobraćaju i razvijanja saobraćajne kulture. Mi podržavamo naše učenike i naše profesore koji su se opredelili da svoje kolege profesore i decu edukuju o ovoj oblasti. Lokalna samouprava je prepoznala značaj ostvarenih rezultata na takmičenju i nagradila učenike biciklima sa osvetljenjem, kao jedan mali znak pažnje i motivaciju za još veću zainteresovanost dece i učešće u daljim takmičenjima i sticanje znanja iz saobraćaja u cilju bezbednosti, rekao je gradonačelnik Pavlov nakon dodele.

IMG 20180201 110622

 

Učenici iz Pančeva koji su osvojili medalje su (u dve kategorije nižih i viših razreda): 

1. Potkonjak Veljko 1. mesto (OŠ „Dositej Obradović“, Omoljica); 
2. Milenović Marija 2. mesto (OŠ „Miroslav Mika Antić, Pančevo); 
3. Stefanović Vanja 3. mesto (OŠ „Dositej Obradović“, Omoljica); 
4. Nikolić Aleksandra 3. mesto (OŠ „Dositej Obradović“, Omoljica), 
1. Papulić Dušan 1. mesto (OŠ “Jovan J. Zmaj, Pančevo); 
2. Golubović Vuk 2. mesto (OŠ „Dositej Obradović“, Omoljica) i 
3. Krstić Aleksandra 3. mesto (OŠ „Miroslav Mika Antić, Pančevo). 

Marija Milenović, učenica 5. razreda OŠ Miroslav Antić, jedna je od sedmoro pančevačkih đaka koji su zbog odličnih rezultata na takmičenjima u poznavanju saobraćajnih propisa od grada na poklon dobili bicikle. Marija je osvojila prvo mesto na gradskom i drugo na okružnom takmičenju.

Meni je ovo bilo prvi put sa testovima da radim pa sam morala malo duže da se spremam ali pošto sam počela ove godine zadovoljna sam. Poklon je odličan i mnogo mi se sviđa, rekla je Marija Milenović.

Najviše nagrađenih je iz OŠ "Dositej Obradović" u Omoljici. Veljko Potkonjak učestvovao je i na evropskom takmičenju.

Učestvovao sam na opštinskom takmičenju gde sam osvojio drugo mesto, na okružnom sam bio prvi, republičkom četvrti, a na evropskom sam isto osvojio četvrto mesto. Obožavam da vozim bicikl i sa ovim biciklom ću se potruditi da nastavim takmičenja, kaže Veljko Potkonjak.

Vuk Golubović je takođe učenik OŠ Dositej Obradović iz Omoljice, pohađa osmi razred.

Takmičim se još od petog razreda. Tada sam takođe otišao na evropsko takmičenje gde smo bili četvrti. Prošle godine sam završio kao drugi na okružnom, ali nastavljam i dalje da se takmičim i nadam se da će ove godine biti mnogo bolje, kaže Vuk Golubović.

Nagrađeni učenici su: Veljko Potkonjak, Vanja Stefanović, Aleksandra Nikolić i Vuk Golubović iz OŠ Dositej Obradović iz Omoljice, Marija Milenović i Aleksandra Krstić iz OŠ Miroslav Mika Antić iz Pančeva i Dušan Papulić iz OŠ Jovan Jovanović Zmaj iz Pančeva.

Takmičenje u poznavanju saobraćaja organizuje se u dve kategorije: za đake nižih i viših razreda osnovne škole.

U okviru takmičenja učenici su u teorijskom delu rešavali saobraćajne testove, gde pokazuju osnovna znanja iz saobraćajnih propisa, a zatim su se nadmetali u vožnji bicikala na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se sreću u svakodnevnom životu. 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00