utorak, 30. januar 2018.  23:25h
Pročitano 3407 puta

Privode se kraju pripreme za 31. Slaninijadu u Kačarevu

Ovogodišnja turističko-privredna manifestacija 31. Slaninijada u Kačarevu biće održana od 14. do 18. februara, a učestvovaće više od 300 izlagača iz zemlje i inostranstva. 

Slaninijada u Kačarevu ove godine biće održana od 14. do 18. februara Slaninijada u Kačarevu ove godine biće održana od 14. do 18. februara Slaninijada

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, 31. Slaninijadu, 14. februara u 15 sati otvoriće Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

„Slaninijada“ svake godine okuplja veliki broj izlagača slanine ne samo iz Srbije, nego i iz inostranstva, a svake godine Kačarevo poseti oko 50.000 posetilaca.

Nikola Novaković, direktor Slaninijade kaže da su osnovni elementi manifestacije zadržani, ali da su ove godine unete i neke promene.

Želimo da se svi lepo osećaju na Slaninijadi. Želimo da sve bude što kvalitetnije i zato će kupci imati najbolji pristup najkvalitetnijim proizvodima i dobrim cenama. Biće i moderniji pristup prodavcima unutar Hale sportova, a svi štandovi biće uniformni, rekao je Nikola Novaković.

 

IMG 20180130 120250

 

Branko Bokun, predsednik Skupštine MZ Kačarevo kaže da će se u vreme trajanja Slaninijade predstaviti ne samo udruženja građana iz tog mesta, već s cele teritorije Grada Pančeva, kao i različita kulturno-umetnička društva.

Kačarevo je sa Slaninijadom dobilo prepoznatljiv brend i ova manifestacija za Kačarevo ima ogroman značaj, jer naši proizvođači takođe mogu da proizvedu slaninu i druge mesne proizvode i da ih tokom manifestacije plasiraju kupcima. Ove godine učešće na Slaninijadi uzelo je i 20 udruženja žena s teritorije našeg grada i okoline, rekao je Branko Bokun.

Na 31. Slaninijadi biće organizovana i izložba fotografija „Mačak u slanini“ Zorana Jovanovića fotoreportera, izložba karikatura „Nasmejana slanina“ karikaturiste Nikole Dragaša, a biće i proglašeni najbolji aforizmi na temu slanine i Slaninijade. Organizatori su najavili izbor za Mis i Viteza Slaninijade, trke prasića, izbor najboljeg gulaša, kao i manifestacije “Zlatni čvarak” i “Zlatni kotlić” u vreme trajanja Slaninijade.

Dragan Vujačić, član organizacionog odbora manifestacije podsetio je da je Slaninijada nastala pre tri decenije iz obične rasprave “ko u selu pravi bolju slaninu”. 

Prisutni su bili Vuko Pešikan, Milojče Jaćimovski, Mile Ilijevski i Milovan Ćirovski. Tada je i nastala ideja o Slaninijadi, prva je organizovana 16. januara 1988. godine a bila su izložena 42 uzorka slanine. Dušan Šimić, nekadašnji predsednik Opštine Pančevo, od prethodnih članova Slaninijade bio je zaboravljen. Mi želimo da svi znaju da je on doprineo, kao i svi ostali, razvoju manifestacije i ove godine će mu biti dodeljeno priznanje. Svake godine će Slaninijada dodeljivati po jedno priznanje nekome ko je zaslužan za razvoj ove turističko-privredne manifestacije”, rekao je Vujačić.

14. i 15. februara na centralnoj bini u Kačarevu od u popodnevnim satima predstaviće se kulturno-umetnička društva svojim programom, a uveče, od 20 sati 14. februara besplatni koncert održaće Tropiko bend, a 15. februara Koktel bend.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00