subota, 27. januar 2018.  13:12h
Pročitano 1894 puta

Specijalna brigada obeležila Krsnu slavu Sveti Sava

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je u Pančevu obeležavanju Krsne slave Specijalne brigade Vojske Srbije Svetog Save, gde su ga dočekali komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i zamenik komandanta Specijalne brigade pukovnik Miroljub Čupić sa saradnicima. 

Specijalna brigada Vojske Srbije već 12 godina obeležava Savindan kao svoju slavu Specijalna brigada Vojske Srbije već 12 godina obeležava Savindan kao svoju slavu www.mod.gov.rs

Obraćajući se pripadnicima jedinice posle slavskog obreda i Praznične liturgije, ministar odbrane je naglasio da se u godinama pred nama nastavlja opremanje i jačanje specijalnih jedinica.

Pripadnici specijalnih jedinica su ljudi koji se odlikuju hrabrošću i koji pokazuju u kom pravcu treba da ide svaka vojska i u kom pravcu će ići naša vojska. U skladu sa odlukama vojnog rukovodstva i u skladu s naređenjima vrhovnog komandanta Vojske Srbije nastavićemo da ojačavamo i opremamo naše specijalne jedinice, ali isto tako da pripremamo i nove organizacione modele za njih i da ih jačamo i materijalno i kadrovski, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, a prenosi portal Ministarstva odbrane.

Želeći svim gostima prijatan boravak u kasarni Specijalne brigade u Pančevu zamenik komandanta jedinice pukovnik Miroljub Čupić je rekao da Specijalna brigada VS već 12 godina obeležava Savindan kao svoju slavu, što je i prirodno s obzirom na značaj Svetog Save, najvećeg srpskog svetitelja i narodnog prosvetitelja.

 

0 sveti sava u kasarni u pvo

 

Osim pripadnika Specijalne brigade, proslavi Savindana u Pančevu prisustvovali su i državni sekretar Aleksandar Živković, zamenik komandanta Komande za obuku, brigadni general Jelesije Radivojević i brojni prijatelji naših specijalaca.

Autor:  M.O.D.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00