petak, 26. januar 2018.  21:05h
Pročitano 1165 puta

Nagrađena aplikacija Luke Jovičića iz Pančeva

Aplikacija Luke Jovičića iz Pančeva, učenika Matematičke gimnazije, je nagrađena kao jedna od pet najboljih na sedmom "mts app" konkursu.

Luka Jovičić predstavlja svoju aplikaciju Stories Luka Jovičić predstavlja svoju aplikaciju Stories Matematička gimnazija

Njegova aplikacija učestovaće na regionalnom takmičenju u konkurenciji za glavnu nagradu ovogodišnjeg konkursa, odlazak na kongres u Berlinu. 

Na konkursu su ove godine učestvovale 22 aplikacije izuzetnog kvaliteta koje su osmislili i kreirali učenici iz 14 gimnazija specijalizovanih za rad sa talentima u oblastima matematike i računarstva, saopšteno je iz Matematičke gimnazije u Beogradu.

 

luka jovicic i nagrdejni

 

Prema oceni žirija, pobedu su odnele aplikacije: Solve&Share i Eduno timova iz gimnazije "Bora Stanković" iz Niša, aplikacija ConTags tima iz gimnazije Bolyai iz Sente, zatim aplikacija Stories Luke Jovičića iz Matematičke gimnazije u Beogradu i aplikacija "Gde je problem?" tima iz Šabačke gimnazije.

„Stories“ aplikacija mladog Pančevca Luke Jovičića pruža mogućnost čitanja i kreiranja sopstvenih interaktivnih priča.

Uz ovu aplikaciju korisnik može da preuzme bilo koju priču, preuredi njen tok prema sopstvenim željama i nakon toga je objavi, a može i da napiše svoju, potpuno novu priču, piše na sajtu MTS-a.

Učenici, autori aplikacija nagrađeni su vrednim mobilnim telefonima, a istovremeno su se plasirali u regionalno finale konkursa pod nazivom "Regionalni app izazov", gde će biti u prilici da se susretnu i takmiče sa vršnjacima iz BiH i Crne Gore.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00