petak, 19. januar 2018.  14:06h
Pročitano 3554 puta

Luka Stamatov iz Pančeva prvi doplivao do Časnog krsta (VIDEO)

Najbrže je do Časnog Bogojavljenskog krsta u Pančevu doplivao je osamnaestogodišnji Luka Stamatov iz Pančeva.

Najbrže je do Časnog Bogojavljenskog krsta u Pančevu doplivao je osamnaestogodišnji Luka Stamatov iz Pančeva Najbrže je do Časnog Bogojavljenskog krsta u Pančevu doplivao je osamnaestogodišnji Luka Stamatov iz Pančeva Srpska Sparta

Ove godine za časni krst u Tamišu je plivalo 45 takmičara, koji su uspešno prošli lekarski pregled, iako je bilo više zainteresovanih za plivanje.

 

0 svi pred plivanje

 

Razdaljinu od 33 metra najbrže je preplivao Luka Stamatov, vaterpolista iz Pančeva. On ima 18 godina, živi u centru Pančeva i po prvi put je učestvovao na ovoj manifestaciji.

 

luka krst prvi

 

Bilo je brzo sve gotovo. Vrlo hladna voda je bila, ali veoma mi znači što sam bio deo ove manifestacije. Posebno mi je drago što sam učestvovao i prvi doplivao do krsta. Poslednji dan sam se prijavio za takmičenje, a prvi put sam ove godine učestvovao jer sam čekao da napunim 18 godina da bih mogao da se prijavim, kazao je Luka Stamatov novinarima nakon plivanja.

Ovom smelom mladiću svečano su uručeni časni krst, venac i plašt.

 

0 luka stamatov

 

Pre početka plivanja za časni krst, Predrag Živković, zamenik gradonačelnika Pančeva, u ime Grada, poželeo je puno uspeha današnjim takmičarima koji su se prijavili za plivanje i zahvalio se građanima koji su došli u velikom broju da podrže ove hrabre mladiće kojima ni hladno vreme nije bilo prepreka da zaplivaju u Tamišu.

 

0 svi ucesnici krst

 

Najstariji učesnik i ove godine bio je Živa Štopulj (66 godina), bivši bokser, kome je ovo šesta godina učestvovanja. 

Tamiš je bio jako hladan danas. Bolje je u ringu definitivno, nego u vodi. Iako mi nije prvi put da plivam za časni krst, imao sam tremu, ali i pored hladne vode, preporodio sam se. Bilo je lepo ponovo učestvovati u manifestaciji, kazao je Štopulj i obećao da će i sledeće godine plivati za Časni krst.

U manifestaciji su učestvovali i konjanici iz Margite, a prisustvovalo je više stotina građana.

Organizatori ovog takmičenja, šestu godinu zaredom, su Udruženje "Srpska Sparta", Mesna zajednica "Gornji grad" i Preobraženska crkva.

 

0 plivaci pancevo

0 plivaci pvo

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00