utorak, 16. januar 2018.  12:36h
Pročitano 981 puta

Grad Pančevo konkurisaće s novim projektima kod Uprave za kapitalna ulaganja

Članovi Gradskog veća danas su dali saglasnost da Grad Pančevo sa dva projekta učestvuje na konkursima koje je raspisala AP Vojvodina, za sufinansiranje i finansiranje projekata u oblastima vodosnabdevanja i oblasti saobraćaja.

Gradsko veće usvojilo je predlog da se konkuriše s dva projekta na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Gradsko veće usvojilo je predlog da se konkuriše s dva projekta na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Pančevo.MOJKraj.rs

Tatjana Medić iz Odeljenja za projekte kazala je da je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine početkom januara raspisala konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda. 

Pravo da konkurišu imaju sve lokalne smaouprave sa teritorije Vojvodine ali samo sa po jednim projektom. Pančevo će konkurisati s projektom „Izgradnja II faze potamiškog kolektora“. Vrednost radova je oko 174 miliona dinara. Sufinansiranje bi bilo u vrednosti od 50%, oko 87 miliona dinara, a toliko bi bilo i učešće grada, objasnila je Medić.

Rok za dostavu projekata je 19. januar.

„Pojačano održavanje Ulice Žikice Jovanovića Španca u Banatskom Brestovcu“ naziv je drugog projekta sa kojim će Grad Pančevo konkurisati kod Uprave za kapitalna ulaganja, za sufinasiranje projekata u oblasti saobraćaja. 

Za ovaj projekat postoji pripremljena projektno tehnička dokumentacija. Prema toj dokumentaciji vrednost investicije je 8.627.668. dinara sa PDV-om. Naš predlog je da od Uprave za kapitalna ulaganja tražimo 80%, a 20% da sufinasira grad Pančevo, kazala je Tatjana Medić.

Gradsko veće donelo je i rešenje o formiranju Tima za realizaciju projekta „Uređenje gradskog pontona na Tamišu“. Tim čine direktor i stručni saradnici iz Turističke organizacije, predstavnici lokalne samouprave i Regionalne razvojne agencije „Južni Banat“.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00