petak, 12. januar 2018.  16:54h
Pročitano 919 puta

Odbornici usvojili programe rada komunalnih preduzeća za ovu godinu

Na prvom ovogodišnjem zasedanju odbornici Skupštine grada bez mnogo rasprave usvojili su planove i programe poslovanja gradskih komunalnih preduzeća i ustanova za 2018. godinu. 

Odbornici na današnjem zasedanju Skupštine Grada Pančeva Odbornici na današnjem zasedanju Skupštine Grada Pančeva Pančevo.MOJKraj.rs

Odbornici su usvojili Predlog plana kvaliteta vazduha za grad Pančevo za ovu godinu, kao i Odluku o preispitivanju potreba postojanja komisija u Gradu Pančevu.

Skupština grada usvojila je dve odluke koje se odnose na utvrđivanje doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta i određivanje troškova za opremanje građevinskog zemljišta, namenjene investitorima koji svojim sredstvima finansiraju izgradnju potrebne infrastrukture.

Većinom glasova usvojen je program otuđenja i davanja u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta koji stvara mogućnost da prodajom parcela Grad Pančevo ostvari dodatni prihod u budžetu. Potencijalnim investitorima biće ponuđene na prodaju 31 parcela na teritoriji grada, a među njima ima onih koje su predviđene za individualnu i kolektivnu stambenu izgradnju, ali i namenjenih za izgradnju poslovnih objekata. Osam najvažnijih parcela nalaze se u Severnoj poslovnoj zoni koje su namenjene privredi, jedna parcela je na Novoseljanskom putu, a 22 parcele na Sodari, u naselju Mladost, na Strelištu i Tesli. Do ovih parcela zainteresovani će dolaziti licitacijom koja će biti obavljena u toku godine.

Na današnjem zasedanju usvojene su i izmene finansijskih planova Domova kulture iz naseljenih mesta za ovu godinu.

 

IMG 20180112 101812

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00