sreda, 10. januar 2018.  15:53h
Pročitano 1860 puta

Preispitivanje postojanja komisija u Gradskoj upravi Pančevo

Gradsko veće usvojilo je Nacrt odluke o preispitivanju postojanja komisija i drugih radnih tela koja je obrazovao grad Pančevo.

Gradsko veće usvojilo je Nacrt odluke o preispitivanju postojanja komisija i drugih radnih tela koja je obrazovao grad Pančevo Gradsko veće usvojilo je Nacrt odluke o preispitivanju postojanja komisija i drugih radnih tela koja je obrazovao grad Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs

Članovi Gradskog veća razmatrali su ovaj Nacrt odluke po preporuci Državne revizorske institucije da u gradu na jasan način treba da budu uređene nadležnosti za formiranje komisija i drugih radnih tela, sa preciznim ciljevima i zadacima, brojem članova ali i visinom naknade.

Osim što je država propisala zabranu povećanja naknada za predsednika i članove ovih komisija i radnih tela, ovo će značiti i mogućnost njihovog ukidanja radi dodatnog smanjenja izdataka.

U tom smislu predložen je tekst odluke da se zadužuju nadležni organi grada da preispitaju radna tela koja su obrazovana od strane tih organa i rok za preispitivanje je 30 dana od dana stupanja ove odluke na snagu, kazala je Enisa Agović Hoti iz Sekretarijata za finansije.

Predlog ove Odluke biće i pred odbornicima Skupštine grada na sednici koja je zakazana za 12. januar.

Gradsko veće podnelo je i dva amandmana na osnovu kojih Predlog odluke o poslovnom, magacinskom prostoru i garažama i Odluka o davanju na korišćenje zemljišta za privremeno postavljanje montažnih garaža stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom listu grada. Amandmani su ujedno postali i sastavni deo predloga Odluka.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00