utorak, 9. januar 2018.  15:03h
Pročitano 1332 puta

Gradsko veće usvojilo Plan rada Turističke organizacije Pančevo

Članovi Gradskog veća na današnjem zasedanju usvojili su Program rada i finansijski plan Turističke organizacije Pančevo za 2018. godinu.

Gradsko veće Pančevo  Gradsko veće Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs

Turistička organizacija Pančevo raspolagaće skoro identičnim iznosom budžeta u 2018. godini kao što je bio lane. U pitanju je blizu 20 miliona dinara, od toga je 14 miliona dinara iz budžeta grada Pančeva, a 2,8 miliona dinara su sredstva korisnika preneta na budžet grada kao i tri miliona dinara za uređenje gradskog pontona na Tamišu iz budžeta AP Vojvodine.

Kako je Tanja Temišvarac iz Sekretarijata za privredu i ekonomski razvoj obrazložila, Turistička organizacija Pančevo je u 2017. godini ostvarila određene uštede, ali je u decembru Gradsko veće na ovu organizaciju prenelo da bude nosilac projekta uređenje gradskog pontona na Tamišu. U te svrhe je Turistička organizacija Grada Pančeva za svoj budžet dobila nešto više od tri miliona dinara. Od tog iznosa 900 hiljada dinara je izdvojeno iz budžeta Grada a 2,1 milion dinara je obezbeđen od strane AP Vojvodine s konkursa pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Prema Programu rada Turistička organizacija Pančevo će između ostalog sredstva koristiti za organizaciju manifestacije Dani Vajferta, zatim za Ulicu Novogodišnje čarolije, manifestaciju koja je prvi put organizovana 2017. godine, a koja se planira i ove godine. Tu je i suorganizacija manifestacija sa velikim brojem udruženja i ustanova kao i suorganizacija sa Gradskom upravom Novogodišnjeg bazara. Sredstva će se koristiti za sajmove turizma u zemlji i inostranstvu, medijske kampanje, unapređenje ponude smeštaja u domaćoj radinosti i turističke ponude na reci Tamiš. Tu je i upravljanje katamaranom i organizovanje turističkih ruta, a što se tiče sopstvenih prihoda koji su inače budžet grada i prenose se na budžet grada biće upotrebljena za promociju turističke ponude grada, obrazložila je Tanja Temišvarac iz Sekretarijata za privredu i ekonomski razvoj.

Program rada i finansijski plan Turističke organizacije Pančevo naći će se pred odbornicima na skupštinskom zasedanju u petak, 12. januara.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00