utorak, 2. januar 2018.  13:08h
Pročitano 4246 puta

Lazar je prva beba u 2018. godini u Pančevu

Prva beba u pančevačkom porodilištu u 2018. godini rođena je samo 15 minuta nakon ponoći, a dečaka Lazara na svet je donela Ljiljana Trkulja iz Kačareva.

Gradonačelnik Pančeva obišao je prvu bebu rođenu ove godine u porodilištu i darivao je zlatnikom Gradonačelnik Pančeva obišao je prvu bebu rođenu ove godine u porodilištu i darivao je zlatnikom Pančevo.MOJKraj.rs

Prvorođenu bebu u Pančevu danas su posetili gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i Milenko Čučković, član gradskog veća za socijalna pitanja i darivali je zlatnikom.

 

0 lazar trkulja prva beba

 

Mladim roditeljima Milanu i Ljiljani Trkulja iz Kačareva Lazar je prvo dete.

 

0 ljiljana trkulja

 

Osamnaestogodišnja Ljiljana Trkulja je sebi ispunila novogodišnju želju, rodila je zdravog dečaka, a kako kaže, Lazar verovatno neće biti jedinac.

I lekar i babice bile su jako ljubazni i dobri, ali bilo mi je jako naporno. Oko pola 11 uveče dobila sam bolove, došla u porodilište i već petnaest minuta nakon ponoći rodio se Lazar. Dečak je težak 3150 g i dugačak 48 cm. Za sada ćemo uživati u njemu, jer je prvo dete, pa kasnije ćemo videti, rekla je mlada majka.

 

0 sestra jelena i dr mihajlo koji su porodili prvu bebu

 

Dežurni u Novogodišnjoj noći bili su sestra Jelena i dr Mihajlo Novakov i kako kažu, bilo je to standardno dežurstvo, a prva pacijentkinja se pojavila neposredno pred ponoć.

Ljiljanin porođaj je bio prirodni, sve se odvijalo krajnje zadovoljavajuće. Rođen je zdrav dečak, dobio je visoku ocenu. Porodilja se brzo i lepo oporavlja. Lepi su ti trenuci kada započne novi život u novoj godini, i za nas su to lepi trenuci, kaže dr Novakov.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov nakon obilaska prve bebe u 2018. godini, kaže da je zlatnik – poklon od grada, simboličan dar, ali da dosta govori o odnosu same lokalne samouprave uopšte prema pitanju nataliteta.

 

0 prva beba pvo

 

Nismo odmah prvog dana jurili da obiđemo novorođenče. Želeli smo da se i majka malo oporavi, i danas smo darovali zlatnik. Naravno, nije to jedino što grad izdvaja. Pitanje nataliteta je jako bitno i kroz mnoge mere u oblasti zdravstva i socijalnih mera koje grad godinama sprovodi, pokušavamo preko Doma zdravlja i zajedno s bolnicom, da poboljšamo uslove rada zdravstvenih radnika koji su ovde 24 sata. Porodicama pokušavamo da olakšamo da dobiju potomstvo, finansiramo nekoliko pokušaja veštačke oplodnje za parove. Nadam se da će sve mere koje sprovodimo dati rezultate u godinama koje su pred nama i da ćemo imati pozitivan trend u broju rođene dece.

U Pančevu je prvog dana rođeno pet beba, a dr Mihajlo Novakov kaže da uočavaju blagi trend porasta u rađanju beba. U 2017. godini rođeno je dvadesetak beba više nego godinu dana ranije.

 

0 zlatnik 2

0 zlatnik za prvu bebe

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00