petak, 29. decembar 2017.  14:30h
Pročitano 1240 puta

Uručeni ključevi za tri montažne kuće

U Gradskoj upravi grada Pančeva svečano su danas uručeni ključevi za još tri montažne kuće izbeglim licima, u okviru podprojekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Republici Srbiji. 

Mihajlović Sanja, Đekić Danica i Stanković Mile dobili su ključeve montažnih kuća Mihajlović Sanja, Đekić Danica i Stanković Mile dobili su ključeve montažnih kuća Grad Pančevo

Tom prilikom ključeve je svečano uručio Milenko Čučković, član Gradskog veća grada Pančeva u prisustvu predstavnika Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd.

Milenko Čučković je, pozdravljajući korisnike i prisutne i čestitajući nastupajuću Novu godinu, istakao ovom prilikom da mu je izuzetno drago što smo u mogućnosti da uručimo ključeve za tri montažne kuće u okviru Regionalnog stambenog projekta.

Evo sada uoči Nove godine, obradovali smo još tri korisnika i njihove porodice, a to su Mihajlović Sanja, Đekić Danica i Stanković Mile, koji će na ovaj način rešiti svoje stambeno pitanje. Grad Pančevo preko Povereništva za izbeglice sprovodi i učestvuje u programima i aktivnosti radi rešavanja pitanja izbeglih i interno raseljenih lica još od 1991. kada je u naš grad stiglo više od 12.000 izbeglica koji su ostali bez svojih domova. Uz pomoć i podršku Komesarijata za izbeglice i međunarodnih humanitarnih organizacija u Pančevu su obezbeđena značajna sredstva za pomoć i podršku naročito za aktivnosti za dobijanje i otkup seoskih kuća, montažne kuće, humanitarnu i svaku drugu pomoć. Mi imamo dugogodišnju aktivno saradnju sa Komesarijatom i međunarodnim organizacijama u cilju rešavanja problematike izbeglica i interno raseljenih stanovnika. Mi se, zajedničkim snagama, trudimo da pomognemo onima kojima je neophodna pomoć u pronalaženju mogućnosti stanovanja, odnosno rešavanja stambenog pitanja i omogućimo integraciju u svim životnim sferama tako da se osećaju da su kod kuće, i da je ovde njihov dom, kazao je Milenko Čučković.

U okviru ovog programa u novembru su već uručeni ključevi za četiri montažne kuće u Pančevu.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00