petak, 29. decembar 2017.  08:39h
Pročitano 2883 puta

Pančevka Sara Vlajić na Bonenkai koncertu u ambasadi Srbije u Tokiju

Poštujući običaje zemlje domaćina, Njegova ekselencija Nenad Glišić, ambasador Srbije u Japanu, organizovao je tradicionalan Bonenkai koncert u Svečanoj sali Ambasade Srbije u Tokiju. 

Ambasador Srbije u Japanu Nenad Glišić i harfistkinja Sara Vlajić iz Pančeva Ambasador Srbije u Japanu Nenad Glišić i harfistkinja Sara Vlajić iz Pančeva Sonja Vidović, Tokio

Proslava Bonenkai se organizuje u svim japanskim kompanijama i institucijama povodom obeležavanja uspešnog završetka odlazeće radne godine.

 

Ambasador

Naš ambasador u Japanu, Nenad Glišić, odsvirao je i svoju kompoziciju koju je napisao za gitaru (foto: Sonja Vidović)

 

Tako su se u utorak, 26. decembra, na Bonenkai proslavi, svojim muzičkim nastupima predstavili naš ambasador, Nenad Glišić, i to svojom autorskom kompozicijom na gitari, potom je publika uživala u popularnoj kompoziciji Henrija Manćinija - “Munriver” koja je posebno draga ljubiteljima filma “Doručak kod Tifanija”, a koju su duetski izveli Glišić i Tadaši Nagaji, nekadašnji ambasador Srbije u Japanu i izuzetan muzičar na flauti.

 

Sara Vlajic

Sara Vlajić tokom izvođenja Hendlovog koncerta za harfu u Svečanoj sali Ambasadi Srbije u Tokiju (foto: Sonja Vidović)

 

Publici se posebno dopala Sara Vlajić, mlada harfistkinja iz Srbije (Pančevo), koja je od prošle godine, kao stipendista japanske vlade, na master studijama u Tokiju, na prestižnom Geidai fakultetu muzičke umetnosti tokijskog Univerziteta i koja je završavajući Bonenkai veče, izvela Hendlov koncert za harfu i Impromptu Gabriela Faure, izazvavši nepodeljeno divljenje publike među kojima su bile ugledne zvanice iz Japana i nekoliko gostiju iz Srbije, predstavnika biznis sektora u Japanu.

Ovakvi programi na kojima se prezentuju umetnici iz Srbije, ne samo da doprinose afirmaciji srpskih umetnika, kao i srpske muzičke i umetničke scene, već se kroz multikulturalnost pospešuju segmenti privredne saradnje između naše dve zemlje.

 

Sara 2

Sara Vlajić u haljini srpskog dizajnera Igora Todorovića 

Autor:  G.Vlajić
Ocenite ovaj članak:
(8 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00